10 leuke uitjes voor kinderen in Zuid-Holland

Door Marieke
Uitjes met kinderen Noord-Holland

In elke provincie zijn er ontzettend veel leuke dingen met kinderen te doen. Omdat we allemaal wel eens wat inspiratie willen voor een leuk uitje, zetten we in dit artikel 10 leuke uitjes in Zuid-Holland met kinderen voor je op een rijtje waar je samen met je kind(eren) naartoe kunt.

Villa Zebra

Villa Zebra is een kindermuseum voor beeldende kunst. Er zijn interactieve tentoonstellingen voor kinderen van 3 tot 6 jaar en voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Daarnaast zijn er ook workshops waar de kinderen aan mee kunnen doen.

Omdat kunstenaars van klooien houden wordt er regelmatig een klooimiddag gehouden waar kinderen kunnen klooien. Kinderen worden geïnspireerd door kunstwerken en gaan daarna zelf aan de slag met bijzondere materialen. Tijdens een klooimiddag krijgt een kind de ruimte om zichzelf en een nieuwe wereld te ontdekken. Materialen mogen naar eigen inzicht worden gebruikt en dat geeft vaak een verrassend resultaat.

Villa Zebra, Stieltjesstraat 21 te Rotterdam

Faunapark Flakkee

Het leuke aan Faunapark Flakkee is dat je er dieren ziet die in bijna geen enkele dierentuin te zien zijn. Heb jij wel eens van een hutia gehoord? Of van een tayra? Bij Faunapark Flakkee kun je deze dieren bewonderen. Daarnaast vind je er ook een tijgergenetkat, een prachtige moeraskat, stokstaartjes, uilen, ara’s en nog veel meer prachtige dieren.

Het park is niet heel groot en daarom erg overzichtelijk. Op het terras kun je nog gezellig een drankje drinken terwijl de kinderen plezier maken in de speeltuin. Of speel samen nog een potje midgetgolf op de 18 holes midgetgolfbaan.

Faunapark Flakkee, Duivenwaardsedijk 22 te Nieuwe-Tonge

Kinderboekenmuseum

In het kinderboekenmuseum in Den Haag zijn diverse tentoonstellingen. ‘ABC met dieren mee’ is een tentoonstelling voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Ze ontmoeten daar de leukste dieren uit de kinderboeken, en die dieren vertellen de route langs alle letters van het alfabet.

Voor kinderen vanaf 7 jaar is er de tentoonstelling ‘Papiria’. Papiria moet gered worden van de Inktvraat en de kinderen gaan dat doen met behulp van Dolfje Weerwolfje, Pippi Langkous en Minous. In een workshop kunnen kinderen zelf een verhaal maken.

Dan is er ook nog de tentoonstelling ‘Ik ben kikker’ voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Kinderen beleven samen met kikker en zijn vriendjes de leukste avonturen.

Kinderboekenmuseum, Prins Willem-Alexanderhof 5 te Den Haag

Plaswijckpark

Plaswijckpark in Rotterdam bestaat uit drie gedeeltes. In Speelwijck kunnen kinderen spelen totdat ze erbij neervallen. Er zijn meer speeltuinen dat je ooit bij elkaar hebt gezien. Ben je even klaar met spelen dan maak je een wandeling door Dierenwijck. Je maakt daar kennis met de apen, uilen, roofdieren en alle andere dieren. En wil je daarna even de stilte zoeken en genieten van de natuur? Dat kan in Wandelwijck. Ga daar even gezellig met elkaar picknicken of bekijk de meer dan 40 verschillende soorten prachtige rozen.

Plaswijckpark is ideaal voor een gezellig familieuitje!

Plaswijckpark, Ringdijk 20 te Rotterdam.

Avonturenboerderij Molenwaard

Heb je (klein)kinderen in de leeftijd van 2 tot 8 jaar, bezoek dan eens avonturenboerderij Molenwaard. Met elkaar beleef je het Hollandse familieleven; Koe melken, tractor rijden, bootje varen, verdwalen in een doolhof of ponyrijden. Je kunt er zelfs je boerderijdiploma halen! Ook kun je je tv-idolen Fien & Teun ontmoeten in vrolijke, educatieve shows.

En wil je even uitrusten? Geniet dan van (h)eerlijke streekproducten bij eeterij Molenzicht! Avonturenboerderij Molenwaard is een gezellig familieuitjes waar spelen ontdekken is!

Avonturenboerderij Molenwaard, Wilgenweg 3 te Groot-Ammers

Vlinders aan de Vliet

Vind jij het ook zo leuk om bijzondere vlinders te zien vliegen? Vlinders die je in Europa buiten in de natuur niet ziet vliegen? Ga dan eens naar de tropische vlindertuin Vlinders aan de Vliet in Leidschendam. De vlinders die je daar ziet komen uit de warmere gebieden van de wereld. In de vlindertuin vind je meer dan 1500 vlinders, maar dat niet alleen, ook ontmoet je daar diverse andere diersoorten. Gifkikkers, vogelspinnen, slangen … Durf jij het nog aan?

Vlinders aan de Vliet, Veursestraatweg 195A te Leidschendam

Kinderwerkplaats

Heb je zin in knutselen spelen en proefjes doen? Altijd al willen werken met echt gereedschap? En vind je het ook leuk dat alles wat je maakt mee naar huis kunt nemen? In de Kinderwerkplaats in Den Haag kunnen kinderen vanaf 4 jaar kiezen uit meer dan 20 verschillende activiteiten. En daarbij leer je en ontdek je al spelenderwijs van alles. Zo mag je er figuurzagen, een helikopter lanceren en leer je om een band te verwisselen. Je mag er kaarsen maken, racen en botsen of wordt een echte zandtovenaar. Wat kies jij?

Kinderwerkplaats, Spui 216A te Den Haag

Archeon

Breng een bezoek aan het Archeon en je stapt midden in de geschiedenis. Ga op reis naar een verleden en bezoek het kamp van de jagers verzamelaars. Of ga op visite in een Romeins stadje en doe mee met leuke activiteiten. In het Middeleeuws stadje Gravendam kun je een bezoek brengen aan de smid, de bakker en de houtbewerker en leer je over de ambachten van toen.

Archeon, Archeonlaan 1 te Alphen aan den Rijn

Ontdekhoek

Leren en plezier maken in één; dat is het motto van de Ontdekhoek. De Ontdekhoek heeft 5 locaties, o.a. in Rotterdam. De Ontdekhoek is voor kinderen van 4-14 jaar en is een grote werkplaats waar allerlei proefjes gedaan kunnen worden. Je mag zelf chips maken, foto’s ontwikkelen of heerlijk ruikende zeepjes maken. Je mag zelf weten wat je doet en waar je mee begint en er is keuze uit meer dan 30 proefjes. Je hebt gewoon tijd te kort om alles te kunnen doen, dus kies de leukste proefjes uit!

Ontdekhoek, Schuttersweg 76 te Rotterdam

Aquazoo Leerdam

Een uniek onderwaterwereld vind je bij Aquazoo Leerdam. Daar zul je vele vissoorten ontdekken, afkomstig uit verschillende werelddelen. Zoetwatervissen en ook zoutwatervissen; piranha’s, zeesterren en anemoonvissen. Maar je ziet er ook gifkikkers, zeepaardjes en kleurrijke koralen en anemonen.

Wil je ook een bezoek brengen aan de glasblazerij in Leerdam? Kies dan voor een combikaart en breng een bezoek aan zowel Aquazoo als de glasblazerij. Als je dan toch in Leerdam bent…

Aquazoo Leerdam, Lingesteynplantsoen 21 te Leerdam

Heb jij nog een goede tip voor een leuk uitje met kinderen in Zuid-Holland? Laat het ons weten in een reactie onder dit bericht.

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: