5 tips voor de juiste winterkleding

Door danny
5 tips voor de juiste winterkleding

De zomer is inmiddels toch wel echt voorbij en het wordt buiten steeds kouder. Met kinderen die door weer en wind naar school moeten is het natuurlijk ontzettend belangrijk om ervoor te zorgen dat ze de juiste winterkleding in de kast hebben hangen. Maar waar let je op, welke kleding is het beste en hoe zorg je voor de juiste invulling van die kledingkast? We geven je graag een aantal praktische tips!

1. Investeer in de juiste kwaliteit

Hoewel je voor een paar tientjes een winterjas kunt halen betekent dit nog niet altijd dat het ook een jas van goede kwaliteit is én je kleintje daadwerkelijk beschermd tegen de weersinvloeden. Een jas van goede kwaliteit zoals bijvoorbeeld de like flo winterjas zorgt ervoor dat je kleintje er helemaal stijlvol uitziet maar ook daadwerkelijk beschermd is tegen de weersinvloeden. Daarnaast zorgt kleding van de juiste kwaliteit ervoor dat je er niet een enkel jaar, maar meerdere jaren van kunt genieten!

2. Kies voor winterproof

Verruil de zomerjas niet alleen voor een warm winterjack, maar kijk ook naar andere kledingstukken om echt winterproof te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een goede broek (wederom: eentje van goede kwaliteit zodat deze ook daadwerkelijk warm is), een aantal warme truien en vesten en een paar dikke sokken.

3. De juiste accessoires

De juiste accessoires

En laten we ook vooral de juiste winter accessoires niet vergeten. Een warme muts, een goed paar handschoenen en een set snowboots of stevige, watervaste en winterproof schoenen zorgen ervoor dat je kids zonder problemen in weer en wind de deur uit kunnen! Oh, en vergeet ook het setje regenlaarzen niet. Ideaal om lekker in de kou buiten te kunnen spelen en toch droge voetjes te houden!

4. Kies voor stevige materialen

De kleding van kinderen moet wel tegen een stootje kunnen en moet ook na een val- of stoot partij nog weersbestendig zijn. Kies dus voor een stevig materiaal en laat de aaibare stoffen liever achterwege. Stevige, makkelijk schoon te maken materialen beschermen tegen weer en wind en blijven hun kwaliteit behouden – ook wanneer er ruw in gespeeld wordt. Vergeet daarentegen niet dat het materiaal aan de buitenkant, van de binnenkant lekker zacht en comfortabel moet zijn.

5. Vergeet niet af te wisselen

Wil je dat kledingstukken en accessoires lang meegaan en duurzaam gebruikt kunnen worden? Wissel ze dan regelmatig af. Laat je kids niet iedere dag dezelfde laarzen en jas dragen maar probeer het om de zoveel dagen af te wisselen. Twee tot vier paar schoenen in het najaar zorgt voor voldoende variatie, en twee verschillende winterjassen kleden de kleintjes warm aan voor iedere weersomstandigheid!

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: