Kinderen en telefoons: zo doe je dat veilig

Door danny
Kinderen en telefoons; zo doe je dat veilig

Telefoons zijn dure apparaten. Toch lopen veel jongeren en kinderen er al mee. Ze zijn er mee opgegroeid, ze weten niet anders dan dat iedereen op een bepaalde leeftijd toe is aan een telefoon. Ze leven er naartoe. Ja toch? Dat deden we vroeger al, toen de eerste Nokia uitkwam, die niet kapot te krijgen was.Tegenwoordig is het anders gesteld met telefoons: ze zijn heel snel kapot. Een kras hier, een gebroken scherm of waterschade. Het gebeurt snel en poef. Weg driehonderd euro. Of, als je voor duurdere mobiele telefoons gaat: dag duizend euro! Hoe kun je er nu voor zorgen dat de telefoon van je kind niet binnen no-time kapot is en het tijd voor een nieuwe is?

Hoesjes, hoesjes, hoesjes

Dit is echt stap één. Koop een hoesje. Telefoons zijn zo ontzettend kwetsbaar zonder goede bescherming. Daarbij is er zoveel te koop voor een zacht prijsje. Je kunt bijvoorbeeld iPhone se hoesjes kopen in alle printjes en kleuren die je maar kunt bedenken. Roze, zwart, een flipcase of een siliconen hoesje in bloemenprint of tijgerprint: het is allemaal te koop. Ga dus als eerste op zoek naar een goed hoesje voor goede bescherming. Zo voorkom je de eerste krassen als de telefoon valt of een tik krijgt.

Scherm protector

Dit is ook een belangrijke. Je scherm is het meest kwetsbaar van het hele apparaat. Wees er zuinig op. Vaak krijg je een screen protector meegeleverd als je een telefoon koopt, maar als dat niet zo is: koop er eentje. Echt. Het is misschien even wennen, om een extra laagje op je scherm te hebben, maar het zorgt ervoor dat je scherm bij kleine ongelukjes heel blijven.

Kinderen en telefoons

Waterdicht

Veel telefoons zijn tegenwoordig waterdicht, maar dat betekent niet dat ze een lange tijd onder water kunnen liggen zonder kapot te gaan. En regen is nog steeds echt een vijand van de smartphone. Wees daarom verstandig en koop een hoesje dat waterdicht is. Helemaal als je kind op de fiets naar school gaat, met de telefoon in de broekzak of in de tas: bescherm het tegen de regen. Water kruipt naar binnen en maakt het apparaat van binnenuit kapot.

Laat de telefoon eens thuis

Thuis? Ja echt. Laat de telefoon thuis. Je hebt hem niet elke dag de hele dag door nodig. Ga je voetballen op het veldje tegenover je huis? Laat je telefoon thuis. Gegarandeerd dat je tijdens het spel onderuit gaat en je telefoon krijgt een tik bij het raken van de grond. Of de bal raakt je heup, precies waar jij je telefoon hebt zitten: in je broekzak. Neem je telefoon mee als je echt bereikbaar moet zijn. Als je ver weg moet, op de fiets bijvoorbeeld. Als je naar school gaat of in de avond naar huis terug moet. Natuurlijk is het leuk om je gloednieuwe telefoon te showen, maar wat heb je daaraan als hij binnen een week kapot is? Spelletjes en videos? Tuurlijk. Maar doe het lekker thuis, waar je het minste kans hebt op het verliezen van je telefoon of het kapotgaan van het apparaat.

Hoe regelen jullie het thuis? Zijn er regels voor de telefoons of mogen de kinderen zelf bepalen hoe ze ermee omgaan? Zijn de telefoons goed beschermd of mogen de kinderen ze ook zonder hoesje en protectors gebruiken? En als ze kapot gaan…wie betaalt de reparatie?

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: