Wat is het beste telefoonabonnement voor mijn kind?

Door danny
Wat is het beste telefoonabonnement voor mijn kind

In deze moderne tijd komen kinderen steeds jonger in aanraking met dure gadgets. Hoezeer we die introductie als ouders graag zouden willen uitstellen, is de sociale druk sterk en zijn onze levens steeds meer vergroeid met de moderne techniek en het internet. Is de tijd daarom gekomen om je kind een mobiele telefoon te geven? Dan hoort daar natuurlijk ook beltegoed en tegoed voor mobiele data bij. Maar wat is het beste telefoonabonnement voor jouw kind?

Abonnement met telefoon

Een veelvoorkomende abonnementsvorm is de combinatie van een belbundel met een toestel dat via de maandelijkse kosten wordt afbetaald. Deze abonnementsvorm is af te raden. Niet alleen is het zo dat ouders doorgaans hun kinderen hun oude telefoon geven en een nieuw toestel dus helemaal niet nodig is, maar het is ook een tamelijk riskante keuze. Deze abonnementen lopen vaak twee jaar, en dat is ruim voldoende tijd voor je kind om te telefoon te laten vallen of kwijt te raken. Ook zonder (werkend) toestel blijf je dan tot het einde van je contract de hoge maandelijkse kosten door het afbetalen van het toestel betalen.

Sim Only abonnement

Heb je al een toestel of koop je er liever een los, omdat dat doorgaans simpelweg goedkoper uitvalt? Dan kun je kiezen voor een Sim Only abonnement voor je kind. Je neemt dan enkel een bundel met beltegoed en tegoed voor mobiele data. Zo’n Sim Only abonnement kun je vaak voor één of twee jaar afsluiten. Doorgaans is het zo dat je in verhouding minder betaalt voor je tegoed als je een langere verbintenis aangaat. Vaak zijn deze abonnementen tussentijds te wijzigen, waardoor je het tegoed dat je in feite inkoopt kunt verlagen of verhogen. Dat is handig als blijkt dat je kind minder nodig blijkt te hebben, of juist regelmatig tegoed tekortkomt. Tegoed dat niet gebruikt wordt, wordt niet meegenomen naar de volgende maand en verdwijnt dus.

Sim Only maandelijks opzegbaar

Wil je liever een telefoonabonnement voor je kind dat flexibeler is qua contractduur, dan kun je ook nog voor Simyo Maandelijks Opzegbaar gaan. Je kunt dan iedere maand het Sim Only abonnement opzeggen met het eind van de maand als einddatum. Relatief gezien is dit wel duurder dan het afsluiten van een abonnement voor één of twee jaar, maar het biedt wel de kans om bij een interessant aanbieding elders of bij verhuizing naar het buitenland snel een eind aan het abonnement te maken.

Beste telefoonabonnement voor mijn kind

De juiste bundel voor je kind

In alle gevallen kies je zelf de inhoud van je belbundel. Het meest relevant daarbij is de keuze voor de hoeveelheid mobiele data om te kunnen internetten zonder wifi. Tegoed voor bellen en SMS’en wordt bij veel abonnementen immers al vaak onbeperkt aangeboden, ook met in het achterhoofd dat er steeds meer gebruik gemaakt wordt van bellen via het internet. Inventariseer hoe vaak je kind ergens is waar hij of zij geen wifi kan gebruiken, maar wel actief van het internet gebruik wil maken. Is dit maar weinig, dan is een hoog tegoed voor mobiele data niet nodig en is kan 1 GB al voldoende zijn. Het kan overigens geen kwaad je kind aan te leren om overal waar mogelijk aan te loggen op de lokale wifi om excessen te voorkomen.

Prepaid

Wil je liever niet geen abonnement afsluiten voor je kind, omdat je niet aan een contract vast wil zitten of niet te veel wilt betalen omdat het beltegoed onvoldoende benut wordt? Dan kun je ook voor een prepaid simkaart gaan. Het verschil tussen Sim Only en prepaid is dat je in het laatste geval zelf het tegoed moet aanvullen. Het voordeel hiervan is wel dat je in principe niet betaalt voor tegoed dat niet gebruik wordt. Dit is ook een nuttig instrument om je kind de waarde van geld mee te leren: als het tegoed op is, kan er simpel weg niet meer gebeld of geïnternet worden totdat het vergoed weer handmatig opgehoogd wordt.

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: