Als gezin meer energie besparen? Zo doe je dat!

Door danny
Als gezin meer energie besparen? Zo doe je dat!

Uit hoe meer mensen jouw gezin bestaat, hoe meer energie je thuis verbruikt. En dit kan dan ook best gaan oplopen in de kosten, waardoor je te maken kunt krijgen met hoge energierekeningen. Het is echter makkelijk om op een snelle manier als gezin meer energie te besparen. Heb je hier inspiratie voor nodig? Lees snel verder, wij geven wat tips.

Kies voor ledverlichting

Beschik jij in huis nog niet over ledverlichting? Dan kan het zeker een aanrader zijn om dit wel te doen. Ledverlichting is namelijk energiezuinig en dit zorgt ervoor dat je flink wat energie kunt besparen. Vooral als je ervoor kiest om ledverlichting te realiseren in meerdere ruimtes in huis, kun je hier een groot verschil in gaan merken. Investeren in ledverlichting is dus zeker een goede manier om als gezin meer energie te besparen. Ook het gebruiken van kleine lichtbronnen zorgen ervoor dat je minder energie verbruikt. Denk bijvoorbeeld aan lampen met dimmer of bijvoorbeeld aan kaarsen kopen.

Het licht vaker uitdoen

Een snelle manier om te besparen op energie is ook door het licht uit te doen. Grote kans dat het in je gezin wel eens voorkomt dat iemand onnodig de lampen aan laat staan. En dit is natuurlijk niet bevorderlijk voor het energieverbruik, want zo verbruik je onnodig energie. Probeer dus aan te wennen dat iedereen in je gezin vaker het licht uitdoet. Al helemaal als niemand aanwezig is in een bepaalde ruimte!

Korter douchen

Korter douchen

Een andere manier om energie te besparen als gezin, is om korter te douchen. Als jullie met z’n allen namelijk best lang douchen, kan dit best wat energie kosten. Als jullie allemaal iets korter douchen, kun je dit zeker gaan merken aan de energierekening. Zeker het proberen waard, in ieder geval.

Zet apparaten uit

Wist je dat apparaten op de standby-modus nog best veel energie verbruiken? Dit is natuurlijk zonde, want op dat moment wordt het apparaat niet eens gebruikt. Zet de apparaten dus voortaan uit, want zo voorkom je dat deze onnodig nog veel energie verbruikt. Geen zin om telkens alle apparaten uit te zetten? Om sluipverbruik te voorkomen kun je er dan ook voor kiezen om bijvoorbeeld een stekkerdoos te gebruiken die je uit kunt zetten.

Deze dingen kunnen jou en je gezin erbij helpen om meer energie te besparen. Als je jouw energierekening de laatste tijd maar hoog vindt, kan het goed zijn om hiermee aan de slag te gaan. Alle beetjes helpen, dus doe er allemaal in huis wat moeite voor!

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: