Je woonkamer veilig inrichten? Zo doe je dat!

Door danny
Je woonkamer veilig inrichten? Zo doe je dat!

Ben jij momenteel bezig met een verbouwing van je woonkamer? Als je kinderen hebt, is het van groot belang dat je jouw woonkamer dan veilig inricht. Je wilt tenslotte niet dat er straks vervelende situaties ontstaan omdat jouw woonkamer niet veilig genoeg is. Maar hoe doe je dat, het veilig inrichten van je woonkamer? Hier zijn verschillende manieren voor. Wij zetten er hieronder wat op een rij!

Stopcontacten afdekken

Als je jouw woonkamer graag kindveilig wilt maken, is het handig om je stopcontacten af te dekken. Zo voorkom je dat jouw kind straks spullen of zijn/haar eigen vingers in het stopcontact doet. Je kunt stopcontacten afdekken met behulp van een stopcontactbeschermer.

Geen giftige planten

Geen giftige planten

Bij de inrichting van je woonkamer denk je waarschijnlijk ook na over het plaatsen van wat planten en bloemen. Dit zijn natuurlijk mooie toevoegingen voor jouw huis, maar het is wel belangrijk dat je planten en bloemen koopt die niet giftig zijn voor kinderen. Kinderen pakken het liefst alles vast en stoppen het ook in hun mond en dit moet je dus absoluut zien te voorkomen bij een giftige plant. Zorg er daarom voor dat alle planten en bloemen die je koopt veilig zijn en dus niet giftig!

Kies voor veilige toevoegingen aan je interieur

Bij het inrichten van je woonkamer ben je waarschijnlijk druk bezig met het bedenken wat je hier allemaal in wilt zetten. Van meubels en accessoires tot andere toevoegingen: je kunt alle kanten op met jouw interieur. Wel is het van belang dat je bij het kopen goed let op of het veilig zou zijn voor je kinderen. Je kunt natuurlijk niet met alles rekening houden, maar ga geen voorwerpen kopen die echt een gevaar kunnen zijn voor je kind. Wil je graag warmte en sfeer in huis brengen? Denk dan eens aan gashaarden. Niet alleen brengt dit meer sfeer met zich mee voor in je woonkamer, maar ook is een gashaard veilig. En dat is wat je probeert te bereiken met jouw interieur!

Genoeg opbergmogelijkheden

Waar je ook voor moet zorgen in de woonkamer om deze kindveilig te maken, is het realiseren van genoeg opbergmogelijkheden. Hierbij kun je denken aan kasten, lades en boxen. Zo kun je ervoor zorgen dat er geen rommel rondslingert in huis maar dat je alles goed kunt opbergen. En zo kunnen veel vervelende ongelukjes kunnen worden voorkomen.

Deze dingen kun je in gedachten houden als je jouw woonkamer veilig wilt maken voor je kind. Je moet met veel dingen rekening houden, maar het is wel van groot belang. Let dus bij alles wat je koopt even extra op!

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: