5 voordelen van een kinderzwembad in eigen tuin

Door danny
5 voordelen van een kinderzwembad in eigen tuin

Wanneer de zon weer meer gaat schijnen en de temperatuur stijgt hebben je kinderen wat extra verkoeling nodig. In een eigen zwembad in de tuin springen is natuurlijk de beste manier om wat af te koelen. Tijdens de hete zomerdagen kunnen kinderen makkelijk enkele uren in een kinderzwembad vertoeven. Gezellig met vriendjes en vriendinnetjes, de buurtkinderen, broers en zussen of gewoon alleen! Naast dat een zwembad in eigen tuin zorgt voor verkoeling en plezier hebben wij nog 5 andere voordelen op een rijtje gezet van het hebben van een kinderzwembad in eigen tuin. Veel waterplezier deze zomer!

1. Een kinderzwembad is relatief goedkoop

Wanneer je zelf een kinderzwembad koopt ben je een stuk goedkoper uit, want je hoeft niet altijd entree tickets te kopen voor een zwembad. Zeker wanneer je met meerdere volwassenen en kinderen bent kan een dagje naar het zwembad een duur uitje worden. Gemiddeld ben je voor een middagje subtropisch zwembad in Nederland tussen de 3 euro en 10 euro per persoon kwijt.

Zelf een kinderzwembad aanschaffen voor in eigen tuin is dan een stuk goedkoper. Koop je een babyzwembadje dan ben je daar nog geen 10 euro voor kwijt. Hoge kwaliteit kinderzwembaden koop je al voor nog geen 20 euro.  Daarnaast gaat zo´n zwembad jaren mee!

2. Je kan er zo vaak gebruik van maken als je maar wil

Een eigen kinderzwembad in de tuin heeft natuurlijk als grote voordeel dat je er zo veel mogelijk gebruik van kan maken als je wil. In de ochtend, middag of avond kan er heerlijk in het bad gezwommen en gespeeld worden. Naar een subtropisch of openlucht zwembad gaan is echt een uitje. Veel mensen zullen niet elke dag naar het zwembad toe gaan. Wanneer het hartje zomer is en je wil naar het zwembad gaan kunnen tickets ook nog wel eens uitverkocht zijn. Ontzettend balen wanneer je een dagje wil gaan zwemmen.

Met een eigen kinderzwembad in de tuin heb je geen last van volle zwembaden en extreme drukte. Je hoeft alleen je zwemkleding maar aan te doen en in het zwembad te springen!

3. Je kan het kinderzwembad eenvoudig afbreken en opbergen

Je kan het kinderzwembad eenvoudig afbreken en opbergen

Veel kinderzwembaden zijn snel en makkelijk om af te breken en op te bergen. Dat komt doordat veel van de baden opblaasbaar zijn. Deze hoef je alleen maar leeg te laten lopen wanneer je het water uit het zwembad hebt gehaald. Erg handig, zo kan je het zwembad gemakkelijk opbergen wanneer het mooie zomerweer voorbij is. Scheelt gelijk weer veel ruimte in de tuin! Wordt het weer warmer buiten? Dan kan je het zwembad weer uit de berging halen en opblazen.

4. Een kinderzwembad komt in verschillende vormen en maten

Of je nu een kleine of grote tuin hebt, het plaatsen van een kinderzwembad is geen probleem. Kinderzwembaden komen in zo veel verschillende vormen en maten dat er voor elke tuin wel een model is dat past. Zelfs voor de kleinste tuin of zelfs een balkon kan je wel een kinderzwembad vinden welke hier op past!

Kinderbaden komen in verschillende vormen. Er zijn veel klassieke ronde en rechthoekige modellen beschikbaar met vrolijke kleurtjes en printjes. Je kan het zo gek niet bedenken! Er bestaan kinderbaden met onderwater prints, met Winnie de Pooh en zelfs met Cars op de zijkanten.

Daarnaast heb je ook nog de speelbaden. Speelbaden zijn zwembaden met speeltoestellen er in verwerkt. Zo hebben ze vaak een glijbaan, zijn er sproeiers en ook ballen om mee te spelen. Ook deze baden hebben vaak een leuk thema met bijvoorbeeld dinosaurussen of een eiland.

5. Je kan je kinderen goed in de gaten houden

Eén van de grote voordelen van een zwembad in eigen tuin is dat je goed overzicht kan bewaren. Wanneer je met meerdere kinderen naar het zwembad gaat is het lastig om iedereen in de gaten te houden. Met een kinderzwembad welke in je eigen tuin staat is dat een stuk makkelijker. Je kan vanuit een luie stoel op het terras mooi kijken naar de spelende kinderen in het zwembadje. Gaat er iets mis dan ben je er extra snel bij!

Wanneer je een kinderzwembad wil kopen is het belangrijk om je altijd goed te laten informeren. Het liefst wil je een zwembad wat langer dan één zomer mee gaat. Ons advies is om dan ook een zwembad te kopen bij een zwembaden specialist, zoals deze. Zo weet je zeker dat je het juiste advies krijgt én dat je met het perfecte zwembad aan de zomer begint!

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: