10 normale dingen die ineens luxe zijn geworden

Door Marieke
Luxe

Even op de bank een lekker bakkie koffie drinken. Op je gemakje naar de supermarkt om je boodschappen in huis te halen. Of even een half uurtje bellen met je beste vriendin. Die dingen lijken allemaal heel normaal. Totdat je kinderen hebt. Dan zijn deze dingen ineens niet meer zo normaal en beschouw je het als luxe als het wel weer eens gebeurt. In dit artikel noemen we 10 dingen die heel normaal lijken, maar die echt onmogelijk zijn geworden als je moeder bent een jong kindje/jonge kinderen.

#1: Rustig bellen

‘Mama moet even bellen, dan moet jij eventjes heel stil zijn.’ Zul je net zien, jij hangt net aan de lijn met je moeder, je beste vriendin, met de assistent van de huisarts of met wie dan ook en je kindje hangt aan je been en zet het op een gillen. Dat was niet de afspraak. Rustig bellen is er niet meer bij als je een jong kindje hebt. Al geen gesprek van een paar minuten, laat staan dat je uitgebreid kunt bijpraten met je beste vriendin. Een telefoongesprek moet je tegenwoordig echt inplannen en er een moment voor kiezen dat het wel lukt!

#2: Rustig koffie of thee drinken

Met een kleintje die net rond de tafel loopt zet je überhaupt al geen kop warme koffie of thee op tafel. Die moet je al in je hand houden. En ook dat is trouwens al een uitdaging. Je kindje eist weer alle aandacht op en wil ook wat drinken en wat lekkers. Dat gaat natuurlijk voor. En op het moment jij weer op die bank neerstrijkt, is je koffie of thee al koud geworden.

#3: Een koekje of chocolade helemaal alleen opeten

Zelfs al krijgt je kindje zelf ook iets lekkers te eten, ze willen toch precies datgene hebben wat jij ook hebt. En jij strijkt maar weer eens over je hart en geeft je kindje een stukje van jouw koekje of chocolaatje. Een heel koekje voor jezelf opeten? Dat is er voorlopig niet meer bij!

#4: Naar jouw lievelingsmuziek luisteren

Als jij denkt nog naar jouw lievelingsmuziek te kunnen luisteren dan heb je het mis. Je kinderen nemen de keuze voor welke muziek er in huis wordt gedraaid helemaal van je over. En jij? Jij zingt de K3-liedjes or what ever net zo hard mee!

#5: Alleen naar het toilet

Denk jij even rustig op de wc te kunnen zitten, komt je kindje alweer achter je aan en staat het naast je als jij even een plasje doet. Fijn. Waar is je privacy gebleven? Die kun je voorlopig even vergeten.

#6: Boodschappen doen

Waar je eerder zo snel mogelijk de supermarkt rondliep en je boodschappen in huis haalde, is boodschappen doen nu echt een superfijn uitje wat je graag eventjes alleen wilt doen. En oh, wat geniet je ervan om rustig met je achter door die winkel heen te slenteren. Wat een luxe om dat eventjes alleen te kunnen doen!

#7: Een opgeruimd huis

Waar je huis super opgeruimd en netjes was voordat je kinderen kreeg, is dat echt over nu je een kindje hebt. Een kind neemt werkelijk je hele huis van je over. Over ligt en slingert speelgoed en dan spreken we nog niet eens over de box, de kinderstoel, een wipstoel en alle andere meubels die voor je kind in huis staan. Opruimen doen kinderen ook niet graag, en voor je het weet ligt je hele woonkamer bezaaid met speelgoed. Wen er maar aan dat je huis vol ligt en dat het de komende jaren echt niet meer opgeruimd in huis zal zijn!

#8: Je was direct wegwerken

Wassen, drogen, opvouwen en de kast in. Een ritme wat vaak wel lukte toen je nog geen kinderen had. Met kinderen? Er komt werkelijk geen eind aan die stapel met wasgoed! Een schone broek? Die trek je maar uit de wasmand met was die net gedroogd is. Een volle kast met kleding is echt een luxe!

#9: Anderen helpen

Waar je eerder best wel in staat was om anderen een helpende hand te bieden, lijkt dat met een kindje in huis best onmogelijk te zijn geworden. Sterker nog, eigenlijk heb je ineens gewoon zelf die hulp nodig. Anderen helpen, je zou het zo graag willen, maar eigenlijk is het gewoon niet te doen.

#10: De ballen hoog houden

Je vraagt je wel eens af hoe je die ballen hoog moet houden! Ook dat lijkt een onmogelijke taak. Neem de bovenstaande dingen zoals het is. Laat het los, leg het naast je neer, dat is de beste manier om de ballen hoog te houden. En echt waar, er komen weer betere tijden!

Welke normale dingen zijn voor jou ineens luxe geworden toen je een kindje kreeg?

Lees ook: 7 tips om je huis kindveilig te maken

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: