Veilig met je kinderen op pad met de auto

Door danny
kinderen veilig auto

Je gaat natuurlijk regelmatig met de auto op pad; van een ritje naar de supermarkt tot een leuke roadtrip met het hele gezin. Maar hoe zorg je er nu voor dat je kinderen veilig in je auto vervoerd worden? Een goede autostoel is een begin, maar nog niet altijd goed genoeg. Wat kun je dan allemaal nog meer doen om veilig met je kinderen op pad te gaan met de auto? We geven je een aantal handige tips!

De juiste autoverzekering

De praktische zaken eerst: een goede autoverzekering is natuurlijk ontzettend belangrijk. En hoewel veel mensen denken dat een autoverzekering duur moet zijn om goed te zijn, is niets minder waar. De goedkope autoverzekering van Diks geeft je bijvoorbeeld net zoveel dekking en service als een peperdure autoverzekering bij een andere aanbieder. Hoe meer je op je verzekering kunt besparen, hoe meer budget je weer overhoudt om andere veiligheidsmaatregelen te treffen!

Meer dan alleen een goede autostoel

Hoewel het kopen van een goede autostoel in het grootste gedeelte van de gevallen geen probleem is, is dit nog niet genoeg. De autostoel moet bijvoorbeeld ook goed geïnstalleerd worden en je kind moet op de juiste manier vastgezet worden aan de autostoel. Zorg dus dat de gordel niet gedraaid zit en de juiste route volgt, dat alles goed vastgeklikt zit en dat de riempjes goed aangetrokken zitten.

Leg het ook anderen goed uit

Mochten de kleintjes regelmatig met opa en oma op pad gaan, is het belangrijk om ook hen goed uit te leggen hoe de kids veilig vervoerd kunnen worden. Zorg dus dat er ook bij vervoer door anderen altijd een autostoel aanwezig is en dat je zelf even goed uitlegt hoe deze bevestigd moet worden.

Trek de gordels goed aan

Trek de gordels van de autostoel altijd goed aan. Zo mag er bijvoorbeeld maar 1 centimeter ruimte tussen de gordel en het lichaam van je kindje zitten. Wanneer je de autostoel installeert zoals de handleiding dit aangeeft, vergroot je de kans op veilig vervoer.

De hoogte van het harnas

Heb je een peuter autostoel in de auto? Let dan goed op de hoogte van het harnas. Er mogen maximaal twee vingers ruimte tussen het harnas en de schouder van je kindje zitten. Gebruik ook altijd een autostoel met rugleuning waar mogelijk. Niet alleen is dit comfortabeler, maar het geeft ook meer bescherming en veiligheid.

 

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: