Een tandenborstel voor kinderen kopen: waar moet ik op letten?

Door danny
Elektrische tandenborstel voor kind

Er komen veel verantwoordelijkheden kijken bij het hebben van een kind of meerdere kinderen. Je dient van alles in de gaten te houden. Zo ook welke producten je voor je kind dient te kopen. Denk hierbij aan een thermometer, om op te meten wanneer je zoon of dochter koorts heeft. De juiste producten wanneer de kleine op schoolreisje gaat. Of misschien wel het belangrijkste van alles: de mondverzorging van het kind!

Een elektrische tandenborstel voor je kind aanschaffen, is het begin van een goede mondverzorging. Een elektrische kindertandenborstel verwijdert namelijk beduidend meer tandplak dan een normale tandenborstel. Een elektrische tandenborstel voor je kind is al geschikt vanaf de leeftijd 3 jaar! Leer het je zoon of dochter vroeg aan, zodat elektrisch tandenpoetsen zijn of haar hele leven lang een gewoonte is.

Leeftijd speelt een grote rol bij uitkiezen kindertandenborstel

Bij het kopen van een elektrische tandenborstel voor je kind is het heel belangrijk om te kijken naar de leeftijd. Poetskracht is namelijk gebonden aan de leeftijd van het kind.

Is een kind 3 t/m 6 jaar?

Kijk dan naar een Oral-B elektrische tandenborstel met de poetskracht 5600 rotaties t/m 7600 rotaties. De volgende Oral-B kindertandenborstels geschikt voor een kind:

  • Oral-B Stages Power Kids
  • Oral-B Vitality Kids
  • Oral-B AdvancePower Mickey

Liever Philips Sonicare?

Ga dan voor een sonische tandenborstel met 31.000 sonische trillingen. Dit is de helft minder ten opzichte van een volwassen tandenborstel, maar precies genoeg voor kindergebit. De volgende Philips kindertandenborstel is geschikt voor een kind:

  • Philips Sonicare For Kids Bluetooth

Is een kind 6+ jaar?

Kijk dan naar een elektrische tandenborstel met de poetskracht 20.000 pulsaties of 40.000 pulsaties en 8.800 rotaties. De volgende kindertandenborstels zijn onder andere geschikt voor een kind. We hebben ze geselecteerd van goed, beter en best:

  • Oral-B JUNIOR 6+ Groen of Paars – goed
  • Oral-B JUNIOR 6+ Star Wars of Minnie Mouse – beter
  • Oral-B JUNIOR 6+ Smart met Bluetooth – het beste

 Opzetstukjes voor een kind

 Bij een elektrische tandenborstel voor je kind, horen natuurlijk ook opzetstukjes voor jouw kind. Opzetstukjes voor kinderen zijn namelijk speciaal ontwikkeld voor een kindergebit. De meest populaire merken onder de opzetstukjes voor kinderen, zijn de opzetstukjes van Oral-B en Philips Sonicare. Kinderopzetborstels zijn niet alleen interessant vanwege het uiterlijk, maar ook de daadwerkelijke functie.

De borstelharen zijn een stuk zachter in tegenstelling tot een volwassen opzetborstel, zodat de tanden en het tandvlees niet beschadigd kunnen raken. Ook is een kinderopzetborstel een stukje kleiner, zodat hij de juiste maat heeft voor de mond van een kind.

Elektrische tandenborstel kind

Tot slot: let niet alleen op de functies, maar ook op het plezier

Een elektrische tandenborstel voor een kind schaf je natuurlijk aan voor de gezondheid van het gebit. Helaas zien kinderen hier het belang nog niet van in. Daarom is het belangrijk om tandenpoetsen extra interessant te maken. Dit kun je natuurlijk zelf doen op een creatieve manier.

Gelukkig helpen Philips en Oral-B mee om jouw kind een leuke tijd te geven. Namelijk een Bluetooth verbinding tussen de tandenborstel en de app! De Oral-B App zal je helpen met tandenpoetsen met behulp van leuke spelletjes. Zo zal je kind denken: tandenpoetsen is zo slecht nog niet!

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: