9x traktatie bij geboorte broertje of zusje

Door Marieke
Traktatie geboorte

Hoera! Er is een broertje of zusje geboren en de oudere kinderen mogen trakteren op school of op het kinderdagverblijf. Een kersvers broertje of zusje moet natuurlijk gevierd worden. Het eerste waaraan je denkt is beschuit met muisjes. Dat is een ware traditie in Nederland, wat de meeste mensen ook erg lekker vinden.

Beschuit met muisjes

Het liefst wil je de traktatie ’s morgens vroeg al met je kind meegeven naar school of het kinderdagverblijf. Dat is met beschuit met muisjes niet handig, omdat de beschuiten dan zacht worden. Daarnaast heeft beschuit met muisjes nog een nadeeltje; het is voor kleinere kinderen (peuters en kleuters) een best grote traktatie. Gelukkig zijn er nog genoeg andere alternatieven om te trakteren wat je wel ruim van tevoren kunt klaarmaken.

En wist je dat de muisjes ook vervangen kunnen worden door hagelslag? Er is namelijk ook bruin/roze en bruin/blauwe hagelslag verkrijgbaar in de supermarkt.

Beschuit met muisjes

Biscuitje met chocolade

In de supermarkt zijn biscuitjes verkrijgbaar met een laagje chocolade. Als je de chocolade smelt met een crèmebruleebrander of in de magnetron, en je doopt het daarna gelijk in de muisjes of hagelslag, dan heb je snel een leuke en lekkere traktatie.

Of je smeert op een kaal biscuitje een laagje (witte) chocoladepasta en je doopt het in de muisjes of hagelslag en je krijgt hetzelfde effect.

Chocozoen

Snijd het kapje van een chocozoen af en doop het witte schuim in de muisjes of hagelslag. De chocozoenen zijn verkrijgbaar in een grote variant, maar wil je een kleinere traktatie, dan zijn er ook kleine chocozoentjes verkrijgbaar.

Slagroomsoesjes

Doop een (diepvries)soesje in de witte chocolade of bestrijk deze met chocopasta en doop het vervolgens in de muisjes of hagelslag. En nog een voordeel? De soesjes kunnen daarna gewoon weer de diepvries in en kan blijven wachten tot de baby geboren is.

Lange vinger

Doop een puntje van een lange vinger in de chocolade en vervolgens in de muisjes of hagelslag. Makkelijk en snel te maken en heel erg geschikt voor een kinderdagverblijf.

Soepstengel

Ditzelfde kun je ook doen met een soepstengel. Versier een puntje van soepstengel met muisjes of hagelslag. Voor een leuke presentatie vul je een pot met muisjes en je zet daar de soepstengels in. Nu nog een lintje om de pot en klaar is kees.

Mini tompoucejes

Als het een meisje is geworden dan is een mini tompouceje uitermate geschikt als traktatie. Doop de zijkanten (de gele room) in de muisjes en klaar is je traktatie. O ja, roze koeken zijn ook roze.

Icecups

Ken je die chocolaatjes? Icecups? Smelt het bovenste laagje met een crèmebruleebrander en doop de chocolade in de muisjes of hagelslag. Eenvoudig en snel te maken.

Cupcakes

Cupcakes zijn ontzettend goed van tevoren te maken en in de vriezer te stoppen. Heb je ze nodig, dan kun je ze uit de vriezer halen, laten ontdooien en versieren. Een cupcake kun je op diverse manieren versieren. Je kunt er een toef blauwe of roze botercrème op spuiten, en nog in de muisjes of hagelslag dopen. Of je maakt van marsepein een plaatje en leg deze op de cupcake (vast te plakken met glazuur of pasta). Of je smeert de cupcake in met pasta of glazuur en je doopt deze in de muisjes of hagelslag.

Nijntje biscuitjes

Bolletje heeft babykoekjes, de Nijntje biscuitjes. Maak glazuur of neem chocopasta. Smeer het jurkje van Nijntje in met de glazuur of pasta en doop deze in de muisjes of hagelslag.

Ook geschikt voor babyshower, kraambezoek of kraamfeest

Dit zijn niet alleen leuke traktaties voor een school of kinderdagverblijf. Dit zijn ook superleuke en lekkere versnaperingen voor een babyshower of kraamfeest. Ook zijn ze handig te gebruiken voor kinderen die bij jou op kraambezoek komen. Of voor als je gewoon eens wat anders wilt dan beschuit met muisjes.

Heb je nog andere geboortetraktatietips? Plaats deze gerust in een reactie hieronder.

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: