Wikkeldeken of voetenzak: welke kies je?

Door danny
Wikkeldeken of voetenzak

Je wilt je baby graag warmhouden. Door de verschillende soorten babydekens is het soms lastig om de ideale deken voor je kleintje te kiezen. Een wikkeldoek is perfect voor multifunctioneel gebruik. Je kunt deze gebruiken voor elk seizoen en ook buiten de maxi cosi of autostoel kun je een wikkeldoek dan ook prima gebruiken om je baby in te wikkelen. Een voetenzak is een geschiktere keuze voor de koude wintermaanden en is lastiger om te gebruiken buiten de kinderwagen.

Baby geboren in het voorjaar

Is je kleintje geboren in het voorjaar en ben je van plan om er lekker op uit te gaan met je baby? Dan doe je er verstandig aan om voor een luchtige variant deken te gaan. Je wilt het je baby immers ook weer niet te warm maken. Het is in het voorjaar of in de zomer dan ook aan te raden om een wikkeldoek aan te schaffen. Hierdoor bescherm je je baby ook nog eens tegen fel zonlicht, wat met een voetenzak minder snel het geval is. Daarnaast is een wikkeldoek ook makkelijk wanneer je je baby veel in de box of op de bank legt. Zo’n dekentje kun je dan ook overal voor gebruiken.

Baby geboren in de winter

Heb je een winterbaby en moet je de koude wintermaanden nog door? Je kunt uiteraard kiezen voor de aanschaf van een warme wikkeldeken, bijvoorbeeld een dubbelzijdige, gevoerde wikkeldeken. Wikkeldoeken van wol worden ook veel gekozen tijdens de koude winterdagen. Wol is namelijk erg geschikt voor gevoelige babyhuidjes en houdt de warmte goed vast. Toch blijkt uit ervaring dat voetenzakken als warmer worden beschouwd door moeders. Een voetenzak is ook erg handig in de maxi cosi of in een kinderwagen en zeker wanneer je baby veel slaapt, is het belangrijk dat het kindje goed wordt warm gehouden. Let er bij de aanschaf van een voetenzak wel goed op dat deze aansluit op de kinderwagen. Zo zijn er voetenzakken verkrijgbaar die geschikt zijn voor hetzelfde merk kinderwagen, maar er bestaan ook universele voetenzakken. Het zou zonde zijn wanneer je een voetenzak aanschaft die niet past.

Lees ook: de aanschaf van een kinderwagen; waar moet je op letten?

Voetenzak

Tips voor het kiezen van een babydeken

Vind je het nog steeds lastig om de juiste deken aan te schaffen voor je kleintje? Er zijn een aantal tips en tricks die ervoor kunnen zorgen dat je de juiste keuze maakt.

  • Bepaal hoe veel je met je baby gaat wandelen. Ga je er veel op uit en heb je een winterbaby? Dan doe je er verstandig aan om een goede voetenzak aan te schaffen. Ga je er veel op uit en heb je een zomerbaby? Dan volstaat een goede wikkeldoek.
  • Houd rekening met de beweeglijkheid van je baby. Trappelt hij veel met zijn voetjes? Dan blijft een voetenzak waarschijnlijk beter zitten, omdat een actieve baby zich soms snel kan loswrikken in een wikkeldoek. Ligt je baby veel stil in bijvoorbeeld een box of op de bank? Dan is een wikkeldeken zeer geschikt.
  • Spant het erom? Je kunt ook prima beide dekens aanschaffen. Zo heb je een wikkeldoek in de kast liggen voor de warme dagen en voor thuis, maar ook een voetenzak voor de koudere dagen wanneer je naar buiten gaat met je kleintje.

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: