Welke pannen heb je nu écht nodig?

Door danny
Welke-pannen-heb-je-nu-echt-nodig

Gezien het enorme aanbod, lijkt het alsof je er eigenlijk nooit echt genoeg van kunt hebben: pannen. Ze zijn er in alle soorten en maten, de ene nog mooier dan de ander. Maar hoe veel heb je er nu eigenlijk echt nodig? En, als je moet kiezen, welke pannen moet je dan echt in huis halen, en welke kun je misschien maar beter laten staan?

Het hangt van je ambities af

Om te bepalen hoeveel pannen je nu eigenlijk nodig hebt, en over welk type pannen je dan na moet denken, moet je eigenlijk eerst weten wat voor soort type je eigenlijk bent in de keuken. Iemand die het liefst meerdere keren per week heel uitgebreid kookt, heeft logischerwijs andere wensen en behoeften dan iemand die een eitje bakken al lastig zat vindt.

Over het algemeen kun je stellen dat je om een fatsoenlijke maaltijd te bereiden in ieder geval een aantal kookpannen en één of meerdere pannen om in te bakken nodig hebt. Kookpannen kun je gemakkelijk als pannenset aanschaffen. Let daarbij wel op dat je kiest voor een set die bij je past. Hoeveel ruimte heb je in je kastjes? En hoe vaak ben je van plan te gaan koken, en hoe ingewikkeld wil je het dan maken? De meeste mensen redden het prima met drie kookpannen in verschillende maten, maar er zijn er ook die met twee of juist vijf pannen het beste uitkomen.

Qua pannen om in te bakken zijn koekenpannen het populairst. Hier kun je eigenlijk alles in bakken, van vlees en vis tot een ei of pannenkoeken. Ook hiervan halen de meeste mensen er twee of drie in huis, eveneens vaak in verschillende maten, en kunnen op deze manier prima uit de voeten.

Pannen die erg handig kunnen zijn

Pannen die erg handig kunnen zijn

Met bovenstaande pannen heb je op zich genoeg in huis om de meeste maaltijden te kunnen bereiden. Er zijn echter nog veel meer pannen te koop, waarvan een aantal je leven nog een stukje gemakkelijk kunnen maken.

Houd je bijvoorbeeld erg van eenpansgerechten, vers of uit de koeling of diepvries? Dan kan het goed zijn om ook eens naar hapjespannen te kijken. Die zijn hier bij uitstek voor geschikt, en kunnen eveneens dienen als pan om vlees of vis in te bereiden. Bereid je graag soep, dan is een soeppan een aanrader, omdat deze net wat groter is dan de gemiddelde kookpan. Maak je echter maar kleine porties, dan kun je daar natuurlijk ook meer dan voldoende aan hebben. Welke pannen je echt nodig hebt hangt tenslotte vooral af van wat je er precies in wilt bereiden.

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: