Wanneer is je kind toe aan een eigen computer?

Door danny
Wanneer is je kind toe aan een eigen computer

Er komen verschillende momenten in de opvoeding van je kind wanneer je moet overwegen of het is tijd om je kind iets te ‘gunnen’. Dat kan gaan om een eigen smartphone, maar ook om een eigen computer. Als ouder heb je geheid twijfels wanneer je kind je vraagt om zo’n duur en kwetsbaar apparaat voor zichzelf. Wanneer is je kind nu echt toe aan een eigen computer?

Huiswerk

Huiswerk is het allerbeste argument om je kind een eigen computer te geven. Als je kind met grote regelmaat schoolwerk moet doen op de computer, heeft hij of zij er duidelijk een nodig. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je kind een computer met alle toeters en bellen eraan nodig heeft. Kies voor een computer die geschikt is om de schoolwerkzaamheden van je kind adequaat te ondersteunen. Dat hoeft geen vele honderden euro’s te kosten.

Online gaming

Over dat laatste kan je kind natuurlijk anders denken. Misschien heeft je kind speciale interesse in online gaming. Of je daarin wilt meegaan, is aan jou. Je kind verdient ontspanning en een uitlaatklep, maar je wilt niet dat hij of zij zich helemaal verliest in het gamen en zich in feite terugtrekt uit de ‘gewone’ wereld. Als je regels kunt stellen en je kind is in staat zich daaraan te houden, hoeft er natuurlijk geen probleem te zijn. In dat geval kun je kijken of je een refurbished laptop kunt vinden die geschikt is voor online gaming. Een refurbished laptop is een gebruikte laptop die helemaal is opgelapt. Hiermee kun je geld besparen ten opzichte van de nieuwprijs.

Peer pressure

Peer pressure

Onder kinderen bestaat helaas zoiets als ‘peer pressure’, de druk vanuit leeftijdsgenootjes om dezelfde dingen te hebben die anderen ook hebben. Zeker in het geval van een smartphone kan die druk hoog zijn. Maar het kan wel degelijk zijn dat je kind aankomt met het argument ‘maar die en die hebben ook een eigen computer’. In principe hoef je daar niet heel gevoelig voor te zijn, want andere ouders bepalen niet wat jij wel en niet voor jouw kind koopt en je kind kan in principe ook gewoon gebruikmaken van jouw computer.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jíj er aan toe bent dat je kind een eigen laptop krijgt, namelijk omdat hij of zij voortdurend jouw computer bezet houdt. Dit kan betekenen dat je kind te veel achter de computer zit, of dat het simpelweg tijd wordt om je zoon of dochter een eigen computer te geven.

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: