Waar op te letten bij het kiezen van een goede oppas

Door danny
Goede oppas vinden

Een oppas, voor veel ouders natuurlijk een geschenk uit de hemel. Vrijwel iedere ouder zal op een gegeven moment wel eens behoefte hebben aan iemand die op de kinderen kan letten. Op die manier zal je namelijk toch nog in staat zijn om af en toe even iets voor jezelf te doen, zonder dat je op je kids hoeft te letten. Maar wat zijn nu precies de dingen waar je op moet letten bij het zoeken van een goede oppas? Dat hebben we voor jou eens op een rijtje gezet!

Zoeken in de juiste hoek

Voor een oppas is het natuurlijk het handigste als het iemand is uit je naaste omgeving. Door te kiezen voor iemand die je al kent hoef je je ook niet meer echt zorgen te maken over of alles wel goed zal gaan. Wat moet je nu doen als je geen buurjongen of buurmeisje hebt die voor jou als oppas kan werken? Je kunt er dan altijd voor kiezen om een oproep de deur uit te doen binnen jouw buurt. Plak een briefje op het raam met ‘oppas gezocht’. Je zal zien dat er vast wel een jong iemand zal zijn die je kan helpen.

Zet er wel even bij om wat voor tijden het gaat, dit zal namelijk van invloed zijn op de mensen die er zullen reageren. Ben je op zoek naar een oppas voor in de avonduren dan zullen er voornamelijk jonge mensen reageren. Heb je iemand nodig voor overdag dan zullen het eerder gepensioneerden zijn, de jonge mensen hebben nu eenmaal een opleiding of baan waar ze heen moeten gaan.

De kwaliteiten van de persoon

Een oppas hoeft eigenlijk niet zo heel veel taken te verrichten. Echter zijn de taken die hij of zij moet verrichten wel van cruciaal belang, het gaat tenslotte om je kinderen. Dit is dan ook de reden dat het verstandig is om te zoeken naar degene die de kwaliteiten bezit van een goede oppasser. Waar zou je hierbij aan kunnen denken: hoge mate van verantwoordelijkheidsgevoel, gezellig met kinderen, vindt het niet erg om te verschonen etc. Iemand die aan al deze eisen of kwaliteiten voldoet is in staat om jou zeker te helpen.

Goede oppas

Kijk of er een klik is

Wanneer je op zoek gaat naar iemand die op je kinderen zal passen dan moet er natuurlijk wel een bepaalde klik bestaan tussen jou en de oppas. De beste manier om te bekijken of deze klik er is, is uiteraard om even een ‘sollicitatiegesprek’ te houden. Natuurlijk niet diepgaands of te lang, het gaat er maar om dat je een beeld kan vormen van de persoon die je tegenover je hebt. Voel je je er wel vertrouwd mee? Dan heb je een goede oppas gevonden om in te schakelen. Voor je het weet kan ook jij eindelijk eens even wat tijd voor jezelf nemen, wetende dat je kinderen in goede handen zijn.

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: