Voor elke situatie een geschikte lift; een traplift voor kinderen

Door Marieke
Traplift

Als je aan een traplift denkt, dan denk je wellicht dat het een hulpmiddel is voor ouderen om boven te komen. Ouderen vormt ook de grootste doelgroep voor de leveranciers als het gaat om trapliften. Ouderen kunnen op deze manier langer zelfstandig thuis blijven wonen en in hun eigen en vertrouwde omgeving functioneren. Een traplift is niet alleen bedoeld voor oudere mensen. Voor iedereen die om welke reden dan ook moeite heeft met traplopen kan een traplift een uitkomst zijn. Zo ook voor kinderen. Je hoeft dan niet gelijk te verhuizen naar een gelijkvloerse woning en door middel van een traplift kan men vaak langer in de huidige woning blijven wonen.

Speciale kinderliften

Kinderen met een lichamelijke beperking kunnen ook moeite hebben met het lopen van de trap. De trap oplopen kan enorm veel energie kosten en met een speciale trap lift voor kinderen kan de energie gespaard worden voor andere activiteiten gedurende de dag. Een traplift voor kinderen is op zo’n manier gemaakt dat het voor kinderen, maar ook voor wat kleinere volwassenen, gemakkelijker is om erin te gaan zitten. Hierdoor wordt het voor kinderen ook makkelijker om zelfstandig gebruik te maken van de lift. De stoel van de traplift is vaak ook verstelbaar zodat kinderen erin mee kunnen groeien. Er dient wel rekening gehouden te worden met het gewicht van de personen. Een kindertraplift kan vaak minder gewicht dragen dan een gewone traplift.

Voor elke situatie een geschikte lift

Er zijn ook andere aanpassingen mogelijk. Zo kan een traplift worden aangepast aan elke specifieke situatie. Elk kind is immer anders. Voor blinden en slechtzienden kan er bijvoorbeeld grotere knoppen worden geplaatst.

Bij een traplift voor kinderen wordt ook vaak een zusterbediening meegeleverd zodat het voor de ouders ook te bedienen is terwijl zij via de trap meelopen. Wordt je kind te groot voor de speciale kindertraplift? Dan is deze zeer makkelijk te vervangen voor een ‘normale’ traplift. Omdat het vervangen daarvan zeer eenvoudig is, vallen de kosten daarvoor ook reuze mee.

Waar je rekening mee moet houden

Er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je een traplift wilt laten plaatsen. Als je in een koopwoning woont, mag je vrij een traplift plaatsen. Als je een huurwoning hebt, dan moet je daarvoor een aanvraag doen bij de verhuurder.

Daarnaast is het ook van belang dat je een traplift kiest die ook geschikt is voor jouw trap. Een traplift voor een rechte trap is echt anders voor een trap met een bocht of voor ronde trappen. Denk ook goed na over wie de traplift gaat plaatsen. Als je echt superhandig bent kun je het wellicht prima zelf, maar anders kun je het veel beter een gespecialiseerd bedrijf laten doen die er echt verstand van heeft. Veiligheid gaat immers boven alles, vooral de veiligheid van je kind. Triwatrapliften.nl heeft voor elke situatie een geschikte lift en zijn zeer gespecialiseerd in het installeren van trapliften. Vraag hen om advies en een vrijblijvende offerte.

Vergoeding vanuit het WMO

Als je een traplift nodig hebt vanwege dringende medische gronden, dan is het mogelijk om een vergoeding te krijgen vanuit het WMO. Hiervoor heb je wel bewijs van de arts nodig waarin staat dat je niet langer kunt traplopen. Vervolgens kun je de aanvraag indienen bij het WMO-loket van je gemeente. Daar zullen dan de mogelijkheden voor een vergoeding bekeken worden. Vaak moet je zelf nog wel wat bijleggen, omdat de voorwaarden streng zijn. Houdt er ook rekening mee dat het best lang kan duren voordat je uitsluitsel krijgt.

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: