Veilig fietsen met kleine kinderen

Door danny
Veilig fietsen met kleine kinderen

De elektrische fiets is al jaren niet meer uit het Nederlandse straatbeeld weg te denken. Elektrische fietsen zijn er in allerlei soorten. Denk bijvoorbeeld aan de ‘gewone’ elektrische fiets of e-bike. Dit is de fiets die door de meeste mensen wordt gebruikt.

Er zijn ook elektrische bakfietsen op de markt om het vervoer van spullen te vergemakkelijken. Verder heb je de speed pedelec, de snelle variant. Deze fietsen hebben een maximale snelheid van 45 kilometer per uur. Minder bekend, maar ontzettend praktisch is de elektrische mamafiets. 

Verschil tussen een gewone en een elektrische mamafiets

De elektrische mamafiets is ontworpen om één of twee kinderen gemakkelijk en vooral veilig te vervoeren.

Een van de verschillen is dat er is gekeken naar het model van de fiets. Het frame en de instap van een elektrische mamafiets is ruim, zodat je zelfs met een fietsstoeltje aan het stuur gemakkelijk op en af stapt. Het stuur is breder ten opzichte van een normale fiets, waardoor er genoeg ruimte is voor het plaatsen van bijvoorbeeld een Bobike fietsstoeltje. Wordt je kindje al wat groter? Dan verhuist deze eenvoudig naar de achterzijde van de fiets. De bagagedrager is op een steviger wijze gefabriceerd, zodat een stoeltje achterop zo geplaatst is. Op die manier kan je kind veilig plaatsnemen op de fiets.

Een ander verschil is de stevige standaard. Het is een soort dubbele standaard die voor extra stabiliteit zorgt. Het voorkomt het omvallen van de fiets. Tweede bescherming tegen omvallen is het stuurslot. Door het draaien van een ring blokkeert het stuur en staat deze recht. Omklappen als je je kindje in het kinderzitje plaatst of eruit pakt is hierdoor niet mogelijk. 

Verschil tussen een gewone en een elektrische mamafiets

Probeer ‘m zelf!

Wil je zelf de voordelen en het gemak van een elektrische mamafiets proberen? Bezoek een e-bike specialist en maak vrijblijvend een proefrit. Alleen zo ervaar je het gemak van een elektrische mamafiets!

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: