Van kinderkamer tot tienerkamer: zo pak je dat aan!

Door danny
van kinderkamer naar tienerkamer

Er komt een dag dat je dochter of zoon thuiskomt van school en besluit: ik wil een nieuwe kamer! Een échte tienerkamer, want die oude kinderkamer is niet meer hip. Tieners besteden veel tijd in hun kamer, Ze besteden hun tijd om te chillen met hun vrienden, te studeren en om te slapen. Heel belangrijk dus om hier een fijn plekje van te maken. Maar hoe pak je dat aan, een kinderkamer transformeren in een tienerkamer? Wij leggen het je uit!

Het ultieme tienerbed

Allereerst: het bed. Om goed in te kunnen slapen, maar ook om met vriendinnen gezellig een filmpje op te kunnen kijken. Kies daarom voor een bedbank met een frame die je tegen de muur aan kan zetten. Zo wordt Netflixen een stuk makkelijker! Style het bed met een leuk dekbedovertrek en wat vrolijke kussens.

Studeerplekje

Tiener zijn is natuurlijk heel leuk, maar er moet ook gewerkt worden! De tentamens en SO’s op de middelbare school zijn niet te missen en daarvoor moet gestudeerd worden. Een klein bureautje in de tienerkamer is daarom onmisbaar. Hou het klein, zodat het bureau niet te veel ruimte in beslag neemt. Een houten bureau staat heel gaaf en is leuk af te werken met planten en fotolijstjes.

Welke rommel?

Nu de kinderkamer is getransformeerd tot tienerkamer is er één ding vrijwel onvermijdelijk: troep! Tieners hebben vaak de neiging om kleding te laten slingeren en er een rommeltje van te maken. Hoe voorkom je dit? Opbergboxen! Zorg ervoor dat er voldoende opbergruimte in de tienerkamer is of koop een bed waar opberglades in zitten, zodat rommel snel uit het oog verdwenen is!

Privacy en licht

Als laatste is het natuurlijk belangrijk dat de tienerkamer licht genoeg is maar ook voldoende privacy biedt. Let daarom goed op als je raamdecoratie koopt. plisségordijnen zijn ideaal. Vooral de Top down bottom up versie, waarbij het behouden van privacy geen probleem is! Of kies voor houten jaloezieën, die een hippe look geven aan de kinderkamer én daarnaast ook nog eens heel functioneel zijn. Overdag komt er genoeg licht door de lamellen, terwijl deze ’s avonds gekanteld worden en de nodige verduistering geven. Wil je voor de volledige verduistering gaan? Dan is het slim om overgordijnen voor de jaloezieen te hangen om zodoende geen lichtstraal door te laten!

Hoe tover jij de kinderkamer om naar een tienerkamer?

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: