Vakantie naar Zweden met kinderen: 5 tips

Door danny
Vakantie naar zweden met kinderen

Met de kinderen op vakantie naar Zweden is prima te doen. De reis er naartoe is al een belevenis want de meeste vakantiegangers uit Nederland maken de oversteek per boot vanuit Duitsland. De tocht op de boot duurt een dag of een nacht. Als je geen tijd van je vakantie eraan wilt verspillen kun je een nachtboot nemen zodat je de reis slapend kunt maken. Eenmaal gearriveerd in Zweden zijn er verschillende dingen die je kunt doen zodat het hele gezin, inclusief de kinderen, een leuke en onvergetelijke vakantie hebben.

1. Rondreis

Je kunt een rondreis door Zweden maken. Misschien zie je er tegenop om uren in de auto te zitten met de kinderen, maar onderweg is er genoeg te zien tijdens een autovakantie in Zweden. De natuur is prachtig en je kunt natuurlijk onderweg een paar keer uitstappen voor een pauze. Dat is ook wel prettig voor de chauffeur. Je reist van accommodatie naar accommodatie, je kunt in Zweden op veel plaatsen comfortabele ingerichte vakantielodges huren waar je prima met de kinderen kunt overnachten. Na een dagje rondkijken op de plaats van bestemming vervolg je je weg.

2. Spelen in de bossen of aan het meer

Zweden staat bekend om zijn ongerepte natuur. In tegenstelling tot Nederland is Zweden een dunbevolkt land met veel ruimte voor ongerepte natuur. Daar komt bij dat er talloze meren zijn waar de kinderen zich prima kunnen vermaken. Aan het meer kun je niet alleen pootje baaien en zwemmen maar ook snorkelen, surfen en varen met bootjes. Kinderen en water gaan vaak prima samen en een verblijf aan een meer is dan ook een prima optie voor de vakantie.

Bossen en meren zweden

3. Bezoek leuke themaparken of naar de dierentuin

In Zweden vind je een paar leuke themaparken waar je met de kinderen een gezellige dag kunt doorbrengen. Het Niels Holgerson park is hier een goed voorbeeld van evenals het Astrid Lindgren park. In tegenstelling tot Nederland hebben de parken een ruime opzet. Zelfs op drukke dagen heb je er dus niet het gevoel dat je over de hoofden kunt lopen. De kinderen kunnen genieten van de leuke attracties en jij als ouder kunt leuke foto’s schieten voor het vakantiealbum. In Boras vind je één van de grootste dierentuinen van Zweden. De dierentuin herbergt zo’n 500 dieren van wel 80 verschillende soorten. Je mag hier gewoon je eigen lunch meebrengen, er zijn zelfs grillplaatsen waar bezoekers worstjes staan te bakken. Voor de kinderen is er bovendien volop gelegenheid om te spelen als ze het aapjes kijken even beu zijn.

Boras dierentuin zweden

4. Kamperen in Zweden

Kinderen vinden kamperen vaak helemaal geweldig. En daar is in Zweden volop gelegenheid voor. Er zijn volop campings te vinden waar je met de camper terecht kunt. Ideaal als je een rondreis maakt. Een camper is dan vaak toch wat comfortabeler dan een auto met caravan of aanhanger. Rondom de bekende steden in Zweden vind je campings, maar ze zijn er ook in minder dichtbevolkte gebieden. Wil je midden in de natuur kamperen dan is Zweden als vakantieland een prima keuze want je mag (bijna) overal kamperen. Natuurlijk niet langs de snelwegen, maar er zijn veel boerderijen die plaatsen aanbieden voor kampeerders en daar kun je dus als er plaats is gewoon neerstrijken.

5. Nationale parken in Zweden

In Zweden de nationale parken bezoeken is ook een prima optie voor tijdens je vakantie in dit geweldige land. Je kunt hier zoals te verwachten genieten van de prachtige natuur die dit land te bieden heeft. Mooie bossen, waar de kinderen dan weer heerlijk kunnen ravotten en spelen, en weidse meren met prachtige vergezichten. Zweden heeft maar liefst 29 nationale parken. Daarvan liggen er vier boven de Poolcirkel. Hier ligt vrijwel het hele jaar door sneeuw. Het Serek Nationaal Park heeft zo’n 100 gletsjers en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Op deze lijst vind je ook het Padjelanta nationaal park. Fulufjallet Nationaal Park vind je in Midden-Zweden. Hier ligt de gelijknamige berg Fulufjället, die ruim 1.044 meter hoog is. Hier vind je onder meer de Njupeskar, de hoogste waterval van Zweden.

Njupeskar Hoogste waterval Zweden

Een onvergetelijke vakantie met de kinderen in Zweden

Een vakantie naar Zweden is zeker een goed idee als je met de kinderen op vakantie gaat. Het is er in de zomers vaak prachtig weer en zeker niet koud zoals je misschien denkt. Zweden heeft meer zonuren dan Nederland en de temperatuur is er vaak net wat stabieler. Zweden is een zeer kindvriendelijk land. Kinderen zijn overal welkom, ook in restaurants is het geen enkel probleem. De kinderen hebben er vaak een speelhoek tot hun beschikking zodat de ouders even rustig kunnen eten.

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: