Tiptoi brengt spelen tot leren

Door Marieke
Tiptoi

Tiptoi van Ravensburger is een interactief leersysteem voor met boeken, puzzels en spelletjes. Tiptoi is een innovatief leersysteem waarmee kinderen spelenderwijs de wereld kunnen ontdekken. Als een kind met een speciale Tiptoi-stift op een afbeelding of tekst in een boek, op een puzzel of een spel tipt, dan hoor je de bijbehorende uitleg, gesproken teksten, liedjes of andere geluiden uit de stift.

Tiptoi zorgt voor motivatie tot spelen én leren bij kinderen.

De Tiptoi-stift – Eén stift, voor alle producten

De Tiptoi-stift functioneert op alle producten die het Tiptoi-logo dragen. Dat zijn diverse boeken, spannende spellen, een aantal puzzels, een interactieve globe en een groot aantal speelfiguren.

Er zijn een aantal starterssets. In een startersset is een stift en een boek meegeleverd. Als je al een stift in je bezit hebt, dan kun je ook de ander losse producten aanschaffen. Zo kun jij je assortiment met Tiptoi-producten flink uitbreiden, terwijl je maar één stift nodig hebt.

Voor elk product kun je een audiobestand via internet gedownloaden en op de stift laden. Dat gaat eenvoudig, veilig en kosteloos en is in mum van tijd gedaan.

Ontdekken, weten, vertellen, spelen

De intelligente elektronica brengt boeken, spellen, puzzels en de globe tot leven. De stift is eigenlijk de spelleider, hij vertelt verhalen en geeft leuke opdrachten. Of hij laat jou een liedje horen. Een boek, een spel of een puzzel bestaat uit 4 rubrieken.

Tiptoi

  1. Ontdekken: je komt alles te weten over het thema van bijvoorbeeld het boek. Ze leren de hoofdpersonen kennen en het laat geluiden horen.
  2. Weten: er wordt flink wat interessante informatie verteld over het thema. Op deze manier wordt jouw kennis flink uitgebreid. Op een leuke en speelse manier.
  3. Vertellen: de personages komen tot leven en vertellen je spannende verhalen.
  4. Spelen: een moment van plezier. Een leuke opdracht, een spannend spelletjes of leer een vrolijk liedje.

Leeftijd

Er zijn voor diverse leeftijden producten beschikbaar. Kinderen kunnen voor het eerst aan de slag met Tiptoi als ze zo’n 3 jaar oud zijn. Er is dan een startersset verkrijgbaar met stift en het prentenboek over de eerste geluiden. De meeste boeken zijn geschikt voor kinderen vanaf 4-5 of van 6-7 jaar. Er zijn boeken die ook nog leuk en interessant zullen zijn voor kinderen van 10 jaar.

Momenteel zijn er 12 spellen verkrijgbaar in het Nederlands. Ook deze spellen hebben een leeftijdsspreiding van 3 tot 10 jaar. De Globe is voor kinderen vanaf 7 jaar en de puzzels hebben 100 stukjes.

Zo kun je al Tiptoi aanschaffen als je kind nog maar 3 jaar is en het assortiment elke keer uitbreiden bijvoorbeeld met elke verjaardag met een nieuw boek, puzzel of spel!

Ben jij al bekend met Tiptoi? Op de website van Ravensburger lees je meer over Tiptoi en ook alle producten die verkrijgbaar zijn.

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: