10 Tips wat je op Oudejaarsdag kunt doen met kinderen

Door Marieke
Oudejaarsavond

Oudejaarsdag, aan de ene kant een dag zoals andere dagen. Aan de andere kant is het toch wel een bijzondere dag omdat het de laatste dag is van het nieuwe jaar. Veel ouders vragen zich af wat te doen op deze dag, en dan met name tijdens de lange avond waarop het wachten is totdat de klok 12 slagen slaat. In dit artikel geven wij tips wat je kunt doen tijdens oudejaarsdag / oudejaarsavond.

Tip 1: Oliebollen bakken op oudejaarsdag

Bij de bakker/oliebollenkraam kun je de lekkerste oliebollen kopen. Maar zelfgebakken oliebollen zijn nóg lekkerder. Maak er een leuke gezinsactiviteit van. Ga samen naar de supermarkt en koop daar de ingrediënten. Maak met elkaar het beslag en hup, bakken maar! En ondertussen pik je natuurlijk een oliebolletje mee. Want net uit het vet en nog lekker vers en warm zijn ze het allerlekkerst! Dat wordt de hele dag smullen!

Tip 2: Gourmetten

Velen onder ons gourmetten met Kerst, maar het is ook een prima idee om het op Oudejaarsavond te doen. Doe de voorbereiding eens samen met je kinderen. Stel samen een boodschappenlijstje samen, ga samen inkopen doen, en doe samen de voorbereidingen voor een heerlijk avondje gourmetten. En helemaal feestjes als de tafel chic gedekt is!

Tip 3: Naar buiten

Doe eens gek. Regel een vuurkorf, zet deze in de tuin en steek ‘m aan. Ga er met elkaar omheen zitten en geniet van het vuur, van chocomelk, van geroosterde marshmallows, van knakworstjes, van stokbroodjes, van het samenzijn en van alle herinneringen van het afgelopen jaar die jullie met elkaar op deze avond op halen.

Tip 4: Winter BBQ

In plaats van gourmetten kun je ook naar buiten en de BBQ aanzetten. Barbecueën in de winter is best sfeervol. Zorg voor lekker eten, een warm terrashaard, glühwein en je avond kan niet meer stuk. Op en top gezelligheid! Het is alleen wel fijn als het niet regent die avond.

Tip 5: Spelletjesavond

Oudejaarsavond is een uitgelezen avond om eens gezellig met elkaar spelletjes te doen. Wat kies jij? Ga jij voor de tactische gezelschapsspellen of wordt het die avond lachen, gieren, brullen met partyspellen? Wedden dat de avond omvliegt!

Tip 6: Film kijken

Duik met z’n allen op de bank en ga en heerlijke familiefilm kijken waar je allemaal plezier aan zult beleven. Knus tegen elkaar aan, zak chips en een schaal popcorn erbij en de avond is om voor je het weet. En daarmee heb je ook de allerlaatste herinnering van dit oude jaar gemaakt.

Tip 7: Ga eens chic

Doe eens chic. Trek chique kleding aan, zet chique hapjes op tafel en bedenk nog meer wat allemaal chique is. Bedenk van tevoren samen met je kinderen wat er allemaal bij een chique avond hoort en bereid dit samen voor. Jullie hebben echt een topavond.

Tip 8: Of niet

Die pyjama of makkelijk zittende kleding lokt ook wel. Waarom niet de hele avond in je pyjama lekker met elkaar bank hangen.

Tip 9: Gelukscadeautjes uitdelen

Geluk, dat kunnen we vaak wel gebruiken. Elk gezinslid koopt, maakt of zoekt een klein gelukscadeautje voor elk ander gezinslid. Denk daarbij aan een gelukspoppetje, een beschermengel, een kaartje met een passende spreuk, een klavertje vier, enz. enz. Het kan van alles zijn. Daarbij wordt ook een wens voor het aankomende jaar geschreven. Deze cadeautjes deel je op oudejaarsavond aan elkaar uit.

Tip 10: Bubbels

En om 12 uur komen natuurlijk de bubbels tevoorschijn. Voor kinderen is er speciale kinderchampagne. Schenk deze in een champagneglas en het is net echt!

Proost! Op een gelukkig, gezond en goed 2020!

Lees ook: je kind wel of niet wakker maken met Oud & Nieuw

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: