Tips voor een lange autoreis met kinderen

Door Marieke
Autoreis

De zomervakantie staat weer voor de deur. Voor veel mensen betekent zomervakantie auto inpakken, instappen en een lange autorit maken naar de plaats van bestemming. Voor kleine kinderen kan zo’n lange rit eindeloos duren. Wij hebben een lijst met een aantal tips samengesteld zodat je een lange autoreis met kinderen gezellig kan houden.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een goede voorbereiding is vaak het halve werk. Bereid je kinderen dan ook voor dat ze 1 of misschien zelfs 2 dagen in de auto zullen zitten en zich in de auto moeten vermaken. Bedenk met elkaar leuke spelletjes die tijdens de autoreis gedaan kunnen worden en welke muziek er geluisterd gaat worden. Betrek je kinderen bij de voorbereiding.

Een tas met cadeautjes

Op vakantie gaan is vaak een moment van nieuwe cadeautjes. Deze cadeautjes kun je tijdens de autoreis geven. Een aantal tips voor nieuwe, maar ook nuttige cadeautjes:

  • Geef een nieuw leesboek in een categorie dat je kind leuk vindt
  • Geef (afhankelijk van de leeftijd) een kleurboek met kleurtjes of een nieuw puzzelboek
  • Koop een nieuw luisterboek die je in de auto gaat luisteren
  • Geef een reisspelletje die je kinderen samen kunnen doen. Ook zijn er van bijvoorbeeld SmartGames spelletjes die je kind in zijn eentje kan spelen. Met deze hersenkrakers is je kind wel een poosje zoet.

Laat kind zelf een koffertje of tas vullen met favorieten

Laat je kind zelf een koffertje of tas inpakken met eigen spulletjes. Dit kan van alles zijn, een favoriete knuffel, kleurboek en kleurpotloden, puzzelboek, spelletjes, stickers, boek. Wat ook leuk is om je kind een eigen routekaart te geven.

Als kinderen willen slapen is het fijn als ze hun eigen fleecedekentje of kussentje hebben.

Wissel muziek af met luisterboeken

Je kunt in de boekhandel diverse luisterboeken kopen. Ook kun je de app luisterbieb downloaden en via Bluetooth een luisterboek via de autoradio afluisteren. Wissel zo het luisteren van muziek naar het luisteren van een spannend boek met elkaar af.

Wel je zelf een andere muziek luisteren? Geef dan je kind eigen muziek met een koptelefoon.

Wat lekker meenemen

Bedenk en maak samen wat lekkere dingen voor onderweg. Laat je kinderen een zakje snoep uitkiezen in de supermarkt, koopt wat tomaatjes en komkommertjes die onderweg lekker opgegeten kunnen worden. Smeer lekkere broodjes voor onderweg of koop worstenbroodjes of croissantjes.

Spelletjes voor onderweg

  • Autobingo
  • Ik zie ik zie wat jij niet ziet
  • Auto’s zoeken in een bepaalde kleur. Wie na 10 minuten de meeste auto’s in de kleur heeft gezien. Dit kan ook met merken, voertuigen, of andere objecten die je onderweg tegenkomt.
  • Belgische kentekens, Duitse kenteken, enz. tellen
  • Roep wanneer je een bepaald dier, kleur auto, voertuig (telkens andere opdracht) ziet.
  • Gedachten raden: je neemt iets in gedachten en de anderen moeten raden wat jij in gedachten hebt door middel van vragen stellen.

Reisspelletjes

Ken je SmartGames? SmartGames heeft denkspelletjes die kinderen in hun eentje kunnen spelen en waar ze zich uren mee kunnen vermaken. Ideaal voor in de auto. Heb je twee of meerdere kinderen op de achterbank? Dan zijn er ook diverse andere kleine reisspelletjes verkrijgbaar die de kinderen samen kunnen spelen.

Stickerboeken en raamstickers

Ken jij ze nog? Een gele leeuw, blauwe olifant, groene aap, en rode huis. Je kon ze op de raam plakken en je er urenlang mee vermaken. De raamstickers zijn er nog steeds, maar dan met leukere plaatjes. Ideaal voor onderweg. Ook een ‘gewoon’ stickerboek kan een oplossing zijn waarmee kinderen zich urenlang zullen vermaken.

Heb jij nog leuke ideeën voor onderweg?

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: