Tips om jouw kind meer te laten drinken

Door danny
Tips om jouw kind meer te laten drinken

Waar het ene kind binnen no time een beker leegdrinkt, is dit bij het andere kind een stuk lastiger. Vooral bij jonge kinderen kan het voorkomen dat zij weinig drinken. Drinkt jouw kind voor jouw gevoel ook te weinig? Dan wil je hier natuurlijk iets aan doen. Echter is dit vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe kun jij er als ouder voor zorgen dat jouw kind wat meer gaat drinken? Er zijn een aantal tips die je hiervoor kunt gebruiken. Welke tips dit zijn? Lees snel verder, want je leest het in dit artikel.

Laat het terugkomen in je dagritme

Probeer om iedere dag rond dezelfde momenten drinken aan je kind aan te bieden. Denk bijvoorbeeld aan tijdens het eten, bij tussendoortjes of voor of na het slapen. Wanneer je elke keer bij dezelfde momenten drinken aan je kind geeft, wordt het een soort ritueel. Je kind kan hier dan sneller aan gewend raken, waardoor het meer vanzelfsprekend wordt om gewoon genoeg te drinken.

Maak het drinken leuker

Als jouw kind moeite heeft met drinken, kan het een goed idee zijn om het drinken leuker te maken. Nu hoor ik je denken: hoe dan? Je kunt het drinken voor jouw kind leuker maken door het bijvoorbeeld in een mooie beker te doen. Pak bijvoorbeeld de lievelingsbeker van je kind en doe hier het drinken in. Ook kan het een idee zijn om een rietje toe te voegen. Kinderen vinden dit vaak leuk.

Zet een kan op tafel

Kinderen zijn vaak sneller geneigd om zelf drinken te pakken als ze het zien staan. Het is dus een goed idee om regelmatig een kan op tafel te zetten. Op deze manier zorg je ervoor dat je kind sneller drinken pakt.

Gebruik grotere bekers en glazen

Gebruik grotere bekers en glazen

Als jouw kind weinig drinkt, kan het verstandig zijn om gebruik te maken van grotere bekers en glazen. Op deze manier kun je er namelijk meer drinken in doen en zorg je ervoor dat jouw kind automatisch meer drinkt.

Kies voor lekker drinken

Kinderen kunnen natuurlijk niet een hele dag lang water drinken. Het is daarom een goed idee om ook zo nu en dan eens wat anders qua drinken aan te bieden. Denk bijvoorbeeld aan heerlijke verse thee. Als je jouw kind graag thee wilt laten drinken, kan het een idee zijn om voor jezelf een thee cadeau te bestellen. Hier kan niet alleen je kind van genieten, maar ook jij zelf.

Naast water en thee kan het ook een goed idee zijn om smaakjes toe te voegen aan water. Maak er bijvoorbeeld eens fruitwater van. Dit is niet alleen heel lekker omdat het een extra smaakje heeft, het is ook nog eens gezond. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om jouw kind zo nu en dan een glaasje frisdrank te geven. Doe dit echter ook weer niet te vaak, zodat het niet al op een jonge leeftijd een gewoonte wordt.

Met bovenstaande tips kun je aan de slag als je ervoor wilt zorgen dat jouw kind wat meer gaat drinken. Je zult zien dat het je zo steeds gemakkelijker af zal gaan.

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: