Tip van de redactie; een leuk dagje uit met kinderen naar Eindhoven

Door Marieke

Wil je een leuk dagje uit met je kinderen naar Eindhoven, maar weet je niet goed wat je daar moet doen? In Eindhoven zijn er ontzettend veel leuke dingen te doen, ook met kinderen. In dit artikel geven wij je een compleet dagprogramma voor een leuk dagje uit in Eindhoven, en waar je kinderen ook van zullen genieten. Zo kun je in de ochtend een bezoek brengen aan het prehistorisch dorp, ’s middags genieten en een heerlijke picknick in Speelpark de Splinter, waar jullie je ook zeker de rest van de middag zullen vermaken. En kun je de dag afsluiten door uit eten te gaan bij hét lekkerste sushi restaurant in Eindhoven.

PreHistorisch Dorp

Ga je mee op een tijdreis van 15.000 jaar in één dag tijd? Tijdens deze tijdreis ontmoet je jagers uit de steentijd, maar ook boeren uit de prehistorie en ambachtslieden uit de middeleeuwen. Maak eens een praatje met deze jagers, boeren en ambachtslieden en ontdek zo wat zij jou te vertellen hebben over het dagelijks leven van toen.

Bekijk de oude ambachten in boerderijen en vakwerkhuizen. Daar is altijd wel wat te doen en te beleven; brood bakken, hout kloven, zwaarden smeden. Help jij mee? In het prehistorisch dorp zijn er ook diverse wisselende activiteiten te doen. Denk aan boogschieten, potten bakken, kanovaren op een boomstam of een amulet maken.

Proeven en ruiken

Het museum staat volledig in het teken van het zelf doen. Pak het vast, ruik eraan, proef het en beleef op deze manier de geschiedenis.

Bovendien is het museum ook nog spannend gemaakt. Door het hele openluchtmuseum zijn Tijdkisten verstopt. Deze tijdkisten zitten boordevol met extra informatie over het tijdperk waarin je op dat moment bent. Het laat je nog meer zien over het dagelijks leven zoals de kleding en het voedsel dat ze aten. Wil je nog meer verdieping? Doe dan in een app een audiotour en wandel samen met een gids langs alle hoogtepunten in de geschiedenis. Speciaal voor kinderen is er de tijdkijkerapp waarmee ze tijdens een speurtocht op zoek kunnen gaan naar zes verschillende archeologische objecten.

Speelpark de Splinter

Heb je voor vandaag genoeg geleerd en wil je even klimmen, klauteren, rennen en springen? Breng vervolgens een bezoek aan Speelpark de Splinter. Dit speelpark is een openluchtspeelparadijs en kinderen tot 12 jaar hebben er voldoende ruimte om heerlijk, maar ook veilig te kunnen spelen. Dit speelparadijs is maar liefst 7 voetbalvelden groot. Naast ontzettend veel speeltoestellen is er ook een bouwhoek, een peuterhoek en maar liefst twee peuterzwembaden. Een kinderboerderij, een pirateneiland en een fort die ook de moeite waard is om te bekijken. Even uitrusten? Geniet dan even van de rust op een grote picknickweide waar je even kunt zitten of liggen en genieten van de zon.

Daarnaast zijn er het hele jaar door ook geplande activiteiten waaraan je mee kunt doen.

Uit eten bij Sakana

Sushi Eindhoven

Heb je zo genoten van deze dag? Gelukkig is de dag nog niet helemaal ten einde. Sluit deze prachtige, leerzame en leuke dag af met een bezoek aan hét sushi restaurant in Eindhoven. Bij Sakana kun je genieten van sushi op basis van het all-you-can-eat-concept. Sakana staat voor rustig, ontspannen, traditioneel ambiance en een verfijnde smaak. Het onbeperkte en uitgebreide menu bestaat uit diverse gerechten van een hoge kwaliteit. Op deze populaire kaart staan creatieve specialiteiten, van sushi tot grill en tempura. Zo staat er zeker wat tussen wat ook jij lekker vindt.

De gekozen gerechten zullen aan jullie gepresenteerd worden door vriendelijk en ervaren bediening die ervoor zorgen dat jullie optimaal kunnen genieten van quality time met jullie gezin. Zo wordt een eenvoudig bezoek aan een restaurant een onvergetelijke ervaring.

Heb jij genoten van deze prachtige reis door Eindhoven?

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: