Speelgoed opbergen in de kinderkamer – 5 tips

Door Judith

Je kunt de kinderkamer nog zo mooi inrichten, maar als het steeds een rommeltje is kun je daar niet erg van genieten. Veel ouders klagen ook dat het zo lastig is om alles netjes te houden. Natuurlijk probeer je je kinderen te leren om netjes op te ruimen, maar dat wil ook niet altijd lukken. Dit zijn 5 handige manieren om speelgoed op te bergen in de kinderkamer.

1. Een grote kast

In een grote kast kun je veel speelgoed opbergen. Natuurlijk heeft een hoge kast wel als nadeel dat je kinderen niet alles zelf kunnen opbergen en pakken. Een grote kast is dus het liefst vrij laag en breed, waardoor je kinderen overal goed bij kunnen. Hoewel een hoge kast wel fijn is om dingen buiten bereik van de kinderen te houden. Zaken als vingerverf wil je vaak het liefst zelf regelen, om te voorkomen dat je bij binnenkomst ontdekt dat de verf tot tegen het plafond zit gesmeerd.

Kinderkamer kast om speelgoed op te bergen

2. Opbergbakken

Doorzichtige opbergbakken hebben als voordeel dat je meteen kunt zien wat erin zit. Dat heeft ook een nadeel, want daardoor lijkt de kamer snel wat rommelig. Je kunt natuurlijk ook ondoorzichtige bakken gebruiken met een label erop om te laten zien wat erin zit. Probeer speelgoed in categorieën te delen en apart van elkaar te houden. Zorg voor bakken die je gemakkelijk kunt stapelen en die ook netjes in de kast passen.

3. Opbergmanden

Manden zijn ook een goede gelegenheid om spullen op te bergen. Het opbergen van speelgoed kan bijvoorbeeld in een grote losse mand of in kleinere manden in de kast. In de kast speelgoed opbergen gaat het best als je het speelgoed zo goed mogelijk hebt gesorteerd en handig gestapeld. Manden helpen daarbij en zorgen dat je kinderen in één keer een hoeveelheid speelgoed kunnen pakken.

Vrolijke manden kinderkamer

3. Speelgoedtafel

Een speelgoedtafel is ook een erg praktische oplossing. Je kunt natuurlijk op de tafel spelen, maar je kunt er ook speelgoed in opbergen. Je kunt een kant- en klare speelgoedtafel kopen, maar je kunt ze ook zelf maken. Met name tussen Ikea hacks vind je hier wel handleidingen voor. Een speelgoedtafel is heel handig om te hebben en is ook fijn voor je kinderen.

4. Groot speelgoed opbergen in de kinderkamer

Groot speelgoed, zoals grote knuffels, fietsjes en poppenhuizen zijn altijd lastig. Je kunt ze meestal niet kwijt in een kast. Toch kun je ze wel netjes ‘opbergen’. Door er een speciale hoek voor te maken bijvoorbeeld. Voor fietsjes en grote auto’s is het leuk om een speciale parkeerplek ervoor te maken. Voor knuffels werkt een aparte hoek meestal ook goed. Je kunt de hoek er speciaal voor inrichten zodat je meteen ziet dat de spullen daar horen. Daardoor lijkt de kamer meteen een stuk netter.

Groot speelgoed kinderkamer

5. Je kinderen leren op te ruimen

Het opbergen van speelgoed begint toch bij je kinderen. Je kunt ze natuurlijk best leren om het speelgoed op te bergen in de kinderkamer. Tenslotte kunnen ze de boel ook overhoop halen! Vanaf ongeveer 2 jaar kun je kinderen gaan leren op te ruimen. In het begin vinden ze dat vaak nog leuk ook. Na verloop van tijd zal het misschien wat meer moeite kosten, maar als je kinderen er goed aan gewend zijn wordt het automatisme. Zeker als je ze regelmatig een compliment geeft als de kinderkamer keurig netjes is.

Speelgoed opbergen in de kinderkamer kan best lastig zijn. Het is tenslotte een kamer die speciaal is ingericht voor kinderen en waar dus automatisch veel speelgoed is. Een kast om speelgoed op te bergen is al een hele stap vooruit, maar ook losse manden en bakken kunnen helpen. Door de kamer praktisch in te delen kun je ook zorgen dat het makkelijker netjes wordt gemaakt. En ben jij echt geen held in het opruimen van speelgoed, dan kun je in het uiterste geval iemand betalen om regelmatig de kinderkamer op te ruimen.

You may also like

1 Reageer

rvs horeca keuken gebruikt 4 november 2018 - 05:08

Thank you for publishing this awesome article. I’m a long time reader but
I’ve never been compelled to leave a comment.
I subscribed to your blog and shared this on my Twitter.

Thanks again for a great post!

Reply

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: