Op vakantie met een baby; een handige inpaklijst!

Door Marieke
Inpaklijst

Toen je nog geen kinderen had ging het veel makkelijker. De ochtend van vertrek pakte je nog even je koffer in, je zette de koffer in de auto en kon vertrekken. Heerlijk genieten van een welverdiende vakantie. En was je wat vergeten? Dan stapte je gewoon even een plaatselijke winkel in en kocht het. Maar nu je een baby hebt is het toch eventjes iets anders. Verweggistan wordt ingeruild voor een oord wat dichterbij en je koffer op het laatste moment inpakken is nu ook niet meer zo handig. En dan is een inpaklijst handig zodat je echt niets vergeet voor je baby.

Inpaklijst voor je baby

Deze inpaklijst is zo uitgebreid mogelijk! Er zijn tegenwoordig veel kindvriendelijke huisjes te boeken. Dit kun je bijvoorbeeld overwegen als je niet zo’n grote auto hebt en je gewoon simpelweg geen ruimte hebt om alles voor je baby mee te nemen. Streep de dingen van de inpaklijst door die al aanwezig zijn of die je niet nodig hebt omdat je kindje daar te jong of te oud voor is.

Kleding

Baby’s poepen en spugen en voor je het weet is er alweer een setje kleding vies. Precies genoeg kleding meenemen is dus geen optie. Stop altijd wat extra setjes kleding in de tas. Tenzij je weet dat er een wasmachine aanwezig is. Dan kun je het ook wel met minder doen. Gelukkig neemt babykleding dan weer niet zoveel ruimte in beslag. Check van tevoren ook de weerverwachting voor de weken die je op vakantie bent en stem daar de keuze voor de kleding op af. Het heeft geen zin om 7 shirtjes met lange mouwen in de tas te stoppen als je al weet dat het de hele week 30 graden gaat worden.

Wat neem je mee: rompertjes (of hemdjes en onderbroekjes), shirtjes, broekjes/rokjes/jurkjes, sokjes, jasje, dikkere trui/vest, schoenen/slippers/laarsjes.

Slapen

Er zijn huisjes waar standaard al een babybedje aanwezig is. Check dit van tevoren zodat je je campingbedje niet voor niets meeneemt. Je kunt er ook voor kiezen om een Deryan slaaptentje mee te nemen. Eenvoudig op te zetten en neemt veel minder ruimte in, in je auto.

Wat neem je mee: campingbedje/slaaptentje, slaapzak, pyjama, lakentje/dekentje, babyfoon, kruik, speen, favoriete slaapknuffel.

Voeding

Je wilt niet zonder komen te zitten, voeding voor je kinderen. Oudere kinderen kunnen al met de pot mee-eten, maar jongere kinderen zijn echt nog afhankelijk van borst- of flesvoeding. Ook daarvoor heb je veel mee te nemen.

Wat neem je mee: borstkolf, flesjes, flesvoeding, thermosfles, drinkbeker, doseerbakje om voeding mee te kunnen nemen, flessensterilisator, slabbetjes, plastic bord, bestek en beker, kinderstoel

Eropuit

Natuurlijk wil je ook een dagje uit met je gezin. Om er een dagje op uit te gaan moet je ook goed voorbereid zijn en de juiste spullen bij je hebben.

Wat neem je mee: kinderwagen of buggy, draagdoek, luiertas, Maxi-Cosi, Maxi-Cosi adapters, parasolletje

Verzorging

Het gaat misschien wat ver om een babybadje mee te nemen. Maar dat is ook zeker niet nodig. Je kunt ook prima samen met je kindje in het grote bad of onder de douche. Na enkele minuten kan je partner je kindje weer aanpakken en het afdrogen en aankleden. Tip: hydrofiele doeken zijn prima te gebruiken als handdoek. Ook nog voor oudere kinderen. Ze nemen veel minder ruimte in beslag dan een gewone handdoek.

Wat neem je mee: verschoningsmatje, hydrofiele doeken, hydrofiele washandjes, wasgel, shampoo, kam, billendoekjes, luier, billencrème, paracetamol geschikt voor baby’s, tandenborstel en tandpasta, Vitamine D en K, thermometer, nagelschaartje, badcape, EHBO-kit

Zwemmen

Het is fijn om als het zo warm weer is even lekker naar het strand of het zwembad te gaan. Voor nog een heel jonge baby is het verstandig om niet te veel en te lang in de zon te zitten. Neem daarvoor de benodigde maatregelen.

Wat neem je mee: zwemkleding, sweakers, zonnebrandcrème, petje, plaid, parasolletje

Diversen

Voor een kindje is het natuurlijk ook leuk als het wat te doen heeft. Neem vooral voldoende en verschillende soorten speelgoed mee, denk ook aan speelgoed voor in de zandbak. Eventueel kun je ook een klein opblaasbadje meenemen waarin je kindje heerlijk kan ‘zwemmen’ bij warm weer. Natuurlijk is het ook fijn als je kindje even rustig een filmpje kan kijken. Neem daarvoor wat DVD’s mee.

Als je naar het buitenland gaat vergeet dan niet een ID-kaart en het zorgpasje mee te nemen. Is je kindje wat ouder? Dan kan een SOS-bandje heel handig zijn.

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: