Met dit stappenplan koop je dé perfecte kinderfiets!

Door danny
Met dit stappenplan koop je de perfecte kinderfiets

Yes! Je kleintje is er nu toch echt klaar voor: fietsen op een échte fiets! Het is dus tijd om een hippe kinderfiets aan te schaffen, waarmee jouw kleintje zijn of haar eerste fietskilometers kan afleggen. Maar hoe kies je nou een fiets die perfect past bij jouw kind? Je hebt er oneindig veel in verschillende soorten en maten. En dan hebben we nog niet eens gesproken over de kleur. Want wordt het een stoere transportfiets in legergroen? Of een robuuste omafiets voor kids in turquoise? Kortom, de keuze is reuze. Om je een handje te helpen hebben we een handig stappenplan voor je samengesteld waarmee je dé perfecte kinderfiets koopt voor jouw kind! 

Check welke fietsmaat je kind nodig heeft

Het eerste waar je naar kijkt is de maat van de fiets. Deze moet goed passen bij de lengte van je kind om veilig en comfortabel op pad te kunnen. Een te kleine fiets, fietst niet lekker. Kinderen kunnen dan onvoldoende kracht zetten op de trappers, waardoor ze haast niet vooruit komen. Een afrader dus. Een fiets op de groei kopen raden we ook af. Een kind moet met beide benen bij de grond kunnen om de fiets goed onder controle te kunnen houden. Op het moment dat dit niet kan, kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan.

Maar welke maat kinderfiets dan wel? Simpel! Je moet in je zoektocht letten op de inchmaat van het wiel. Dit is namelijk de maataanduiding voor kinderfietsjes. Meestal wordt de inchmaat gekoppeld aan lichaamslengte, kledingmaat en leeftijd. Echter kan de lichaamslengte binnen een leeftijdscategorie flink verschillen. Elk kind is immers anders. Ga daarom voornamelijk uit van de werkelijke lichaamslengte van jouw kleintje. Online vind je tal van kinderfiets maattabellen zoals die van Bike.nl, voor het vinden van de perfecte fiets maat. Het is dan alleen nog een kwestie van aflezen. Simpel toch?

Ga voor een sportieve kinderfiets of een stoere transportfiets

Ga-voor-een-sportieve-kinderfiets-of-een-stoere-transportfiets

Als je weet welke maat fiets je nodig hebt ben je al een stuk verder in je zoektocht. In de volgende stap ga je het aanbod verder filteren, door het soort fiets te kiezen. De eerste selectie kun je maken op basis van jongensfietsen en meisjesfietsen. Maar ook binnen alle fietsen voor jongens of meisjes valt weer veel te kiezen. Zo heb je sportieve kinderfietsen, omafietsen voor kids, vintage fietsjes en kinder transportfietsen.

De transportfiets voor kids is tegenwoordig erg populair. Dit type heeft vaak een robuust frame met zo’n leuk transportrekje. Het grote voordeel: dat rekje is niet alleen leuk, maar ook erg handig! Je kan er namelijk een fietskrat op bevestigen waardoor je kleintje ook zijn of haar voetbal makkelijk mee kan nemen op de fiets.

De perfecte kinderfiets in de lievelingskleur van je kind

Je hebt je keuze gemaakt en gaat bijvoorbeeld voor zo’n leuk transportfietsje met transportrek. Dan komt het volgende vraagstuk: in welke kleur ga je hem aanschaffen? Misschien weet je al precies welke kleuren je kind mooi vindt en is de keuze makkelijk. Als je het niet zeker weet kun je natuurlijk altijd even aan je kind vragen wat zijn of haar lievelingskleur is. Verandert dit nogal vaak? Dan is het slim om een neutrale kleur te kiezen zoals donkerblauw, legergroen of zwart.  De perfecte kinderfiets kopen kost dus nog best wat tijd door het enorme aanbod. Gelukkig kun je door de maat, het soort fiets en de kleur al heel veel fietsen afstrepen, waardoor je stukken makkelijker de perfecte fiets voor je kind vindt! 

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: