Meivakantie; het perfecte moment voor een gezinsvakantie

Door Marieke
Meivakantie is perfect voor een gezinsvakantie

Nog even en de meivakantie komt er weer aan. April, mei en juni zijn wat betreft het weer mooie maanden om op vakantie te gaan. Nog niet té warm, maar wel lekker zonnig over het algemeen. Daarnaast is het ook zo dat men reikhalzend uitkijkt naar de zomervakantie. Men ziet er naar uit om alles even helemaal los te laten en te kunnen genieten van een welverdiende vakantie. Maar de zomervakantie is stiekem nog best wel ver weg. Reden te meer om lekker een weekje op vakantie te gaan tijdens de meivakantie. In dit artikel geven wij een aantal reden waarom de meivakantie perfect is voor een gezinsvakantie.

Hét perfecte moment

De winter is voorbij, we zijn allemaal toe aan de zon, het prachtige weer, buiten zijn, de zomer … Maar de zomer en de zomervakantie laat nog even op zich wachten. Gelukkig is er de meivakantie. Je kunt heerlijk genieten van al deze dingen en hiermee een voorproefje nemen op de zomervakantie waar je nog zo lang op moet wachten. Daarnaast hebben de meeste scholen meerdere weken vrij in de meivakantie. Zo kun je even lekker op vakantie, maar ook nog een heerlijk weekje thuis zijn.

Opladen

Tijdens deze meivakantie kunnen jij en je kinderen opladen voor de laatste, drukke weken voor de zomervakantie. De laatste weken die in zicht zijn, maar toch nog zo lang duren. Als je even de meivakantie meepakt, dan heb je een fantastische break en kun je opladen op de laatste weken door te komen voordat je eindelijk in die ligstoel kunt neerploffen.

Het fijne van op vakantie zijn is dat je echt even weg bent. Je werk en al je andere bezigheden kun je echt even loslaten als je niet thuis bent. Natuurlijk kun je ook genieten van een dierentuin, een pretpark of museum vlak bij jouw huis, maar als je echt weg bent kun je alles van thuis ook eventjes loslaten. Zo heb je optimaal de tijd en de gelegenheid om volop van elkaar en van de omgeving te genieten.

Het weer

Ook wat betreft het weer is de meivakantie het perfecte moment. Natuurlijk is ‘weer’ iets wat je altijd maar moet afwachten, maar juist in de lente is de kans groot dat de temperatuur heerlijk is. Een heerlijk zonnetjes, 20 graden zodat je zonder jas naar buiten kan. Want de hitte die je in de zomervakantie kunt hebben is ook niet altijd alles. Nu maar hopen dat de vakantie niet in het water valt.

Minder druk

In de zomervakantie, als bijna iedereen op vakantie gaat, is het vaak een drukte van belang overal. In de eerste plaats sta je al gruwelijk in de file op weg naar je vakantiebestemming. En de tweede plaats is het overal druk en de rijen lang. Bijvoorbeeld in het zwembad, de dierentuin, het pretpark of museum. In de meivakantie is het allemaal nog net iets minder druk en heb je meer bewegingsruimte bij alles wat je wilt doen. En dat is wel zo fijn. Bovendien kan het zomaar zijn dat de prijzen nog iets lager liggen dan in de zomervakantie. En dat is dan ook weer mooi meegenomen.

Lees ook: De beste spelletjes voor in de auto naar de camping
Lees ook: 6 activiteiten waar een kind blij van wordt op vakantie

Je hoeft niet ver weg

Om een leuke vakantie te hebben hoef je niet ver weg te gaan. Ook in Nederland is in elke provincie ontzettend veel te doen en te beleven. Kijk daarvoor eens bij alle dagje-uit-tips die je op deze blog kunt vinden. Daarnaast, waar je ook zit, al is het in dezelfde provincie als waar je woont, je bent wel even echt weg, in een ander huis, een andere omgeving. Perfect om jezelf even op de laden.

Lees ook: Vakantie in eigen land; 6 voordelen

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: