Maak van je slaapkamer een stad met Märklin my world en Majorette

Door Marieke
Märklin my world

Modelspoor; je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Al vanaf de eerste levensjaren zie je de treinbanen al in huis verschijnen. Een DUPLO treinbaan of een houten treinbaan. Zodra een kind een jaar of 4 is wil het meer, een leuker en langer spoor met veel meer uitdaging. Voor de LEGO treinbanen en de Märklin modelspoorbaan zijn ze dan eigenlijk nog wat te jong. Maar nu is er voor kinderen van 3 tot 6 jaar Märklin my world, een serie waar Märklin in 2011 mee op de markt is gekomen. In dit artikel vertel ik je meer over Märklin my world.

Het mooiste plezier is speelplezier

En daar staat Märklin voor; het mooiste plezier is speelplezier. En dat gaat zeker lukken met de treinbaan van Märklin my world. Ook als ouders zul je er stiekem nog veel plezier aan beleven. Märklin my world is op maat van kinderen van deze leeftijd vormgegeven. De locomotieven en wagons zijn licht te hanteren, maar tegelijkertijd robuust en stevig uitgevoerd.

De rails zijn op een eenvoudige manier aan elkaar te klikken. Aan de onderkant van een stukje rails zit een stickertje in een bepaalde kleur. Op bijvoorbeeld de onderkant van de bochtjes zit een blauwe sticker en op de onderkant van de rechte stukken zit een gele sticker. In de handleiding staan diverse banenplannen afgebeeld in de corresponderende kleuren. Kinderen kunnen hierdoor op een eenvoudige manier zelf zo’n banenplan uit de handleiding namaken, maar ze kunnen er natuurlijk ook zelf een bedenken. Op internet zijn ook nog tal van banenplannen te vinden.

De treinen en wagons zijn op een eenvoudige manier aan elkaar te klikken via magneetjes. De trein wordt bediend met een regelaar, een soort joystick. Je kunt de trein daarmee zowel vooruit als achteruit laten rijden, op 3 verschillende snelheden. Daarnaast kun je via de knopjes op de regelaar de lichten van de trein laten branden of bijvoorbeeld het fluitje van de conducteur laten blazen.

Zowel de regelaar als een locomotief werken op batterijen. In de regelaar moeten 2 AAA-batterijen en in de locomotief 4 AA-batterijen.

Starterssets van Märklin my world

Er zijn een heel aantal verschillende startsets verkrijgbaar. In een startersset zit sowieso een trein, rails, de regelaar en batterijen. Maar in de startersset zit ook een hulpstuk om de trein goed op de rails te krijgen. Dat bleek voor veel kindjes nog lastig te zijn, maar met dit hulpstuk gaat het zeker wel lukken. Dit hulpstuk is mooi vormgegeven als een stuk rails, met aan beide kanten een groenstrook met daarop een boompje en ziet er heel natuurlijk uit. Zo past het perfect in de spoorbaan, zonder dat je doorhebt dat het een hulpstuk is.

Met deze set kun je al een grote treinbaan maken en ben je in één keer compleet.

Natuurlijk is het leuker om de treinbaan nog uit te breiden met allerlei andere elementen. Zo kun je bijvoorbeeld een tunnel, een spoorwegovergang, een perron, een seinpaal en nog veel meer extra onderdelen aanschaffen!

Uitbreidingen

Daarnaast kun je de treinbaan ook uitbreiden met een vliegveld, een brandweerkazerne, een politiebureau of een goederenlaadstation. Zo kun je een complete stad bouwen waar onwijs veel in te beleven valt.

Om de spoorbaan uit te breiden kun je ook set met alleen rails kopen. En er zijn sets met rails inclusief bouwsteentjes waarmee je de hoogte in kunt gaan. En natuurlijk kun je ook losse wagonnetjes aanschaffen waarmee je de trein langer kunt maken.

Al met al kun je al heel wat uren speelplezier beleven met alleen een startersset, maar het leuke is dat je voor elke verjaardag allerlei onderdelen kunt vragen zodat je veel meer hebt en een nog leukere treinbaan kunt maken.

Majorette

Märklin my world en Majorette zijn twee verschillende merken die perfect op elkaar zijn aan te sluiten. Majorette heeft veel verschillende sets in het assortiment, bijvoorbeeld een autogarage, politiebureau, brandweerkazerne, een boerderij, maar ook diverse losse voertuigen en andere onderdelen. De sets van Märklin my world en de sets van Majorette zijn met hetzelfde handige kliksysteem aan elkaar te koppelen.

Zo kun je Märklin my world en Majorette perfect met elkaar combineren en kun je van je slaapkamer een complete en levendige stad bouwen waarin heel veel te beleven valt.

Zijn jullie al bekend met de treinbaan van Märklin my world en de sets van Majorette?

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: