Loopfietsjes; de 5 leukste op een rij!

Door Marieke
Loopfietsjes; de 5 leukste op een rij

Een vrolijk fietsje zonder trappers; dat is kortweg gezegd een loopfietsje. Al op zeer jonge leeftijd kunnen kinderen uit de voeten met een loopfiets. Door met hun beentjes af te zetten kunnen kinderen vooruit komen, en zo sjezen ze je hele woonkamer of tuin door. Een loopfietsje is niet alleen superleuk leuk, het is ook enorm goed voor de ontwikkeling. In deze blog zetten de 5 leuke loopfietsjes voor je op een rij!

Goed voor de ontwikkeling

Op Kidzlab kun je een artikel vinden waarin wij uitleggen waarom een loopfiets goed is voor de ontwikkeling van kinderen, uiteengezet in 7 punten. Deze punten zetten we in dit artikel nog even goed op een rijtje.

  1. Een loopfiets is eenvoudiger dan een echte fiets.
  2. Een loopfietsje is goed voor de motoriek.
  3. Door te oefenen met een loopfietsje vergroten kinderen hun ruimtelijk inzicht.
  4. Een kindje leert al van jongs af aan de verkeersregels.
  5. Het is een ideale opstap naar een gewone fiets.
  6. Een loopfietsje is een prima vervanging voor een buggy.
  7. En het is gewoon hartstikke leuk voor kinderen.

Lees ook: Een loopfiets; goed voor de ontwikkeling van je peuter

Verschillende soorten loopfietsjes

Er zijn grofweg genomen 3 verschillende soorten loopfietsjes. In de eerste plaats heb je kleine loopfietsjes met 4 wielen. Deze zijn geschikt voor de allerallerjongsten onder ons. In de tweede plaats heb je loopfietsje met twee wielen. Deze zijn doorgaans geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 2. En als laatste heb je nog de 2-in-1 loopfietsjes. Deze zijn verstelbaar van 3 naar 2 wielen en ook in hoogte verstelbaar. Hieronder zetten we 5 leukste loopfietsjes uiteen.

2-in-1 loopfiets van 2cycle

De 2-in-1 loopfiets van 2cycle is gemaakt van hout en is voorzien van antilekbanden. Met enkele eenvoudige handelingen bouw je de loopfiets zo om van een driewieler naar een tweewieler. Daarmee hoef je maar één product aan te schaffen waarmee je enkele jaren kunt doen en meegroeit met de ontwikkeling van je kindje. Ideaal dus. En goed voor je portemonnee. Deze loopfiets is verkrijgbaar in meerdere kleuren.

De loopfiets bestel je snel en eenvoudig via Bol.com

2-in-1 loopfiets van 2cycle

Little Dutch Verstelbare Loopscooter

Dit exemplaar is geen loopfiets, maar een loopscooter. Met dit stoer exemplaar vallen kinderen zeker op! De scooter is in drie hoogtes verstelbaar zodat je kindje er best eventjes mee kan doen. De houten scooter is geverfd met kindvriendelijke verf op waterbasis en daardoor veilig in gebruik voor kinderen. De loopscooter is in meerdere kleuren verkrijgbaar.

Bestel de loopscooter via Bol.com.

Loopfietsjes in de vorm van een scooter. Geweldig stoer.

Billy Pepino loopfiets

Stevig en stoer en daarmee ideaal als eerste loopfietsje. Op dit fietsje leert je dreumesje al spelend zijn evenwicht onder de knie te krijgen. Het fietsje is voorzien van een metalen frame en 4 massieve banden, waarmee je zowel binnen als buiten kunt rondrijden. Het grote, zachte zadel draagt bij aan het zitcomfort en de veiligheid van je kindje. Verkrijgbaar in meerdere kleuren.

Bestel hier Billy Pepino loopfietsje.

Loopfietsjes met vier wielen zijn geschikt voor de allerkleinsten.

Puky LRM Loopfiets

Puky is een bekend merk als het gaat om loopfietsjes. Dit merk heeft kleine loopfietsjes met vier wielen voor de allerjongsten, maar ook grotere met twee wielen voor kinderen vanaf een jaar of 2. Puky LRM loopfiets groeit met je kind mee vanwege de flexibele componenten. Zo kun je zowel het zadel als het stuur in hoogte verstellen. De loopfiets heeft een lage instap zodat kinderen op een veilige manier kunnen op- en afstappen. En mocht je kindje onverhoopt vallen? De kindbeschermer aan het zorgt kan ervoor zorgen dat de klap minder hard aankomt. Deze loopfiets is verkrijgbaar in meerdere kleuren.

Bestel Puky LRM loopfiets bij Bol.com

Puky is een bekend merk als het gaat om loopfietsjes.

Loopfietsje van I’m Toy

Een schaap, een koe of toch liever een tijger? Het kan allemaal. De loopfietsjes van I’m Toy zijn in diverse dieren verkrijgbaar en voorzien van een stoffen zitje (vachtje) dat afneembaar is en dus gewassen kan worden. Het fietsje is voorzien van 4 wieltjes en geschikt voor de allerjongsten onder ons. Een vrolijk fietsje voor een vrolijk kindje!

Bestel hier een loopfietsje van I’m Toy

Loopfietsjes in de vorm van een dier zijn heel schattig.

Welke loopfiets vind jij het leukst?

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: