Last van een jeukende muggenbult? Tips om jeuk te verlichten

Door Marieke
Jeukende muggenbult? Tips om jeuk te verlichten

Een mug die rond je hoofd zoemt. Muggenbeten die ontzettend jeuken. Het kan je zomaar uit de slaap houden. Ook voor kinderen kan een jeukende muggenbult ontzettend vervelend zijn en hen uit de slaap houden. En dat terwijl een goede nachtrust juist voor hen zo belangrijk is om goed te kunnen functioneren op school. Daarom geven wij je een aantal tips om die vervelende jeuk te lijf te gaan, niet alleen bij je kinderen, maar ook bij jou.

Wat is een muggenbeet eigenlijk?

Een muggenbeet is een jeukende reactie die ontstaat op de plek waar een mug bloed zuigt. Een muggenbeet wordt alleen veroorzaakt voor een vrouwelijke mug. Zij heeft bloed nodig voor de rijping van haar eitjes. Om ervoor te zorgen dat de mug bloed kan opzuigen, spuit ze wat speeksel in het bloed. Het speeksel bevat een bepaald stofje en juist dat stofje zorgt ervoor dat het bloed niet stolt tijdens het drinken. Het is precies ook dat stofje dat ervoor zorgt dat je een vervelende, jeukende, rode plek krijgt.

Heeft een mug jou te pakken gehad? Probeer dan eens de volgende tips om de pijn en de jeuk te verlichten.

Lees ook: Reisapotheek; dit neem je mee als je op vakantie gaat met kinderen

Aloë Vera

Aloë Vera wordt ook wel eens een wondermiddel genoemd als het gaat om huidverzorging. Dit wondermiddel verzacht de pijn en de genezing wordt meteen in gang gezet. Daarom helpt het ook zo ontzettend goed tegen een jeukende muggenbult. Wanneer de huid opengekrabd is, dan helpt Alöe Vera om de huid weer snel te herstellen. Aloë Vera gel is verkrijgbaar bij bijvoorbeeld de drogisterij.

Wist je dat Aloë Vera ook ontzettend goed helpt wanneer je huid verbrand is door de zon?

Koelen

Als je kind is gevallen en er ontstaat een zwelling, dan is het eerste wat je doet een coldpack pakken en koelen. Kou zorgt ervoor dat een eventuele zwelling wordt tegengegaan. Een coldpack helpt dan ook om de zwelling van een muggenbult tegen te gaan. En doordat de zwelling verdwijnt, verdwijnt ook de jeuk.

Lavendelolie

Muggen hebben een hekel aan de geur van lavendel. Als je vaak in de tuin zit, dan kan het een verstandig idee zijn om een aantal lavendelplanten in je tuin te hebben staan. Wat ook kan helpen is om je lichaam in te smeren met lavendelolie. Daarmee voorkom je al heel wat ellende die veroorzaakt wordt door zo’n klein beestje. Ben je onverhoopt toch gestoken? Dan helpt lavendelolie ook goed om de pijn te verzachten. Daarmee heb je meteen twee vliegen … euh, muggen … in één klap. Dat was meteen dan ook de laatste mug die jou die avond of nacht gestoken heeft. Muggen zullen nu wel op afstand blijven.

Zuur van limoen of citroen

Ook natuurlijke zuren zorgen ervoor dat de jeuk zal verdwijnen. Snijdt een schijfje limoen of citroen en wrijf daarmee wat over de jeukende muggenbult. De jeuk zal als sneeuw voor de zon verdwijnen.

En wist je ook dat citroen of limoen helpt om jeuk van brandnetels te verminderen?

Sudocrèm

Ben je uit de luiers en wil je ook de sudocrèm weg doen omdat je dat niet meer nodig hebt? Wacht nog even. Sudocrèm helpt niet alleen heel goed tegen rode babybilletjes, het helpt ook heel goed tegen ee jeukende muggenbult.

Banaan

Heb je snel last van jeukende muggenbeten? Zorg dan altijd voor een paar bananen in huis. Last van jeuk? Eet dan eerste een gezonde banaan en bewaar de schil nog even. Wrijf vervolgens met binnenkant van de schil zachtjes over de beet. Aan de binnenkant van de schil zitten suikers die helpen om het vocht uit de bult te halen. En daarmee zal de jeuk direct verminderd worden.

Lees ook: Misselijk op de achterbank; alles over reisziekte bij je kind
Lees ook: Aarsmaden; alles wat je moet weten over deze wormpjes

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: