Koopzegels sparen; een ongemerkt extraatje

Door Marieke
Koopzegels

In veel supermarkten kun je koopzegels sparen. Voor elke euro die jij besteed aan je boodschappen kun jij voor € 0,10 een zegeltje kopen. Deze koopzegels plak je in een zegelboekje en als deze vol is, kun je deze inleveren tegen contanten. Bij de Albert Heijn is je boekje vol bij 490 zegeltjes. Dan zit er voor € 49,00 aan koopzegels in je boekje, maar je krijgt er € 52,00 voor terug. € 3,00 winst dus. Ook de Jumbo, de Plus en andere supermarkten hebben een soortgelijk spaarsysteem.

Waarom zou je koopzegels sparen

€ 3,00 winst zou je zeggen, dat is niet veel. Toch is dat 6% winst en dat krijg je niet op je spaarrekening bij de bank. En daarnaast, die enkele euro’s die je extra moet betalen bij je boodschappen voor de koopzegeltjes, merk je niet in je portemonnee en zo kun je een leuk zakcentje sparen. Je kunt de winst apart houden, maar je kunt ook het ontvangen geld van het hele zegelboekje apart houden. Het geld voor de zegeltjes heb je immers toch al uitgegeven. Daarmee zijn de koopzegeltjes best een leuk spaarsysteem voor net even wat extra’s.

Het leukste is om te sparen met een doel. Bedenk van tevoren met je gezin waar je voor gaat sparen. Zo heb je iets om naar uit te kijken met je hele gezin. De voorpret is immers ook al leuk! In dit artikel zetten we een aantal leuke spaardoelen voor je op een rijtje.

Tip 1: ‘Onbereikbaar’ speelgoed

Wij noemen het even ‘onbereikbaar’ speelgoed. Je weet wel, die ene legoset die jullie al zo lang willen hebben, maar die maar liefst € 200,- kost. Niet iets voor een verjaardag of een Sinterklaasfeestje. Maar wel om voor te sparen met de zegeltjes. Of spaar voor een Nintendo of ander leuk speelgoed wat ontzettend leuk is, maar eigenlijk gewoon te duur is om het zomaar aan te schaffen en zelfs te duur om voor een verjaardag te geven.

Tip 2: Attractiepark

Attractieparken zoals de Efteling is ontzettend duur. Niet iets wat je even elke zaterdag zomaar doet. Velen onder ons moeten er echt voor sparen. En dat kan met de zegeltjes. Kies samen een leuk attractiepark uit wat binnen een hogere prijsklasse valt en spaar ervoor met de koopzegels. Zo heb je iets leuks om naar uit te kijken en waar iedereen plezier aan gaat beleven.

Tip 3: Uit eten

Veel kinderen genieten ook ontzettend van lekker uit eten gaan, maar ook uit eten is niet iets wat je nu wekelijks doet. Met zegelboekjes is het wel bereikbaar in enkele maanden. Kies samen een restaurant waar je naartoe zou willen. Bekijk met elkaar de menukaart en reken uit hoeveel geld je ongeveer nodig hebt om uit eten te kunnen. En nu, sparen maar!

Tip 4: Kleine uitjes

Wil je niet zo lang wachten om het spaardoel te halen? Het kan ook anders. ‘Elke keer als we een spaarboekje vol hebt gaan we met elkaar naar de … ‘. Dit kan de bioscoop zijn, een indoorspeeltuin, maar ook een lunch in een lunchroom. Net wat jullie leuk vinden. Zo kun je jaarlijks sparen voor meerdere uitjes, die zeker niet minder gezellig en leuk zijn.

Tip 5: Spaar voor de ultieme droom

Altijd al naar Legoland in Denemarken gewild, maar is het er nog nooit van gekomen? Altijd al met je gezin een stedentripje naar Parijs of Londen willen maken, maar is de reis gewoon te duur? Ook hier kun je voor sparen. Je moet er wel een poos voor sparen, maar je hebt wel iets fantastisch om naar uit te kijken. En hoe geweldig is het dan als je er dan echt staat en je weet dat je er helemaal zelf voor gespaard hebt! Fantastisch toch?!

Waar spaar jij voor met de zegelboekjes van de supermarkt?

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: