Je kind wel of niet wakker maken met Oud & Nieuw

Door Marieke
Oud & Nieuw

Met Oud & Nieuw is dit onderwerp het gesprek van de dag onder ouders; maak ik mijn kind wakker om 12 uur. De een vindt van niet, de ander doet het juist wel. De volgende laat zijn kind helemaal niet naar bed gaan. In dit artikel zetten we een aantal redenen op een rijtje waarom je het niet zou doen, maar ook een aantal redenen waarom je het wel zou doen. Zo kun jij een overwogen keuze maken, die het beste bij je kindje past.

4 redenen om het niet te doen

Hieronder schrijven we een aantal redenen waarom jij je kind niet wakker zou maken om 12 uur. Vooral bij nog heel jonge kinderen is het toch het overwegen waard om het niet te doen.

Door vuurwerk heen slapen

Om 12 uur is je kind in een diepe slaap. Als je kindje vuurwerk eng vindt, dan kun je ervoor kiezen om je kindje door te laten slapen. De kans is namelijk groot dat hij helemaal niet wakker wordt.

Geen waarde

Voor echt jonge kinderen heeft Oud & Nieuw nog niet zoveel waarde. Waarom zou jij je kind dan wakker maken om 12 uur. De lichtjes en vuurwerk zijn misschien wel mooi, maar onthouden zullen ze dit misschien niet eens. Voor je kindje hoef je het niet te doen.

De volgende dag een chagrijnig kind

Kinderen hebben hun slaap nodig. Wakker maken verstoort flink zijn slaapritme. Gevolg? Jij zit de volgende dag met een chagrijnig, huilerig en moe kind opgescheept. Geen goed begin van een gezellig nieuw jaar.

Slecht in slaap komen

Als je kind eenmaal midden in de nacht een uur wakker is geweest, dan is het lastig om weer in slaap te vallen. En helemaal door de indrukken die het in dit uur heeft opgedaan. Daarbij vliegt er nog steeds vuurwerk in de lucht en is het nog steeds een herrie. Je kind zal lastig in slaap kunnen komen en jij zit die nacht met gebakken peren.

4 redenen om het wel te doen

Vooral als je kinderen iets ouder zijn en goed beseffen wat Oud & Nieuw inhoudt, dan is dat zeker een reden om je kind wakker te maken. Wij geven 4 redenen om je kind juist wel wakker te maken.

Beloofd = beloofd

Heb jij je kindje beloofd dat je hem wakker zult maken om 12 uur? Doe dat dan ook. Besluit niet ineens je kindje te laten slapen omdat hij zo lekker slaapt. Dan begint de volgende ochtend niet gezellig als je kind doorkrijgt dat het feest al voorbij is.

Uit kijken naar het feest

Kijkt je kindje al dagenlang uit naar het feest met die knallen en het mooie vuurwerk? Dan maak je je kind natuurlijk wakker. Je doet hem er een enorm plezier mee en waarom zou je hem dat niet gunnen. En jij? Jij geniet van je blije kind.

Lichte slapen

Is je kind een lichte slaper die snel wakker wordt? Dan is het verstandig om je kindje tegen twaalven zelf wakker te maken zodat het niet in paniek wakker wordt als de eerste knal de lucht in gaat. Als jij op de bank naast hem zit kun je hem beter voorbereiden op wat er komen gaat.

Met je gezin

Wat is er nu fijner om met je hele gezin het nieuwe jaar in te luiden. En daar horen je kinderen ook bij. Het is toch fijn om ook je kind een nieuwejaarsknuffel te geven en te proosten met een glaasje kinderchampagne! Een fijn en gezellig moment die niemand ook zal vergeten.

Lees ook: Doorslapen; zo lukt het misschien wel

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: