In herinnering aan je zwangerschap; 8 ideeën

Door Marieke
Herinnering zwangerschap

‘Geniet van je zwangerschap’, of ‘geniet van je zwangerschapsverlof’ is een veel gehoorde uitspraak al je zwanger bent. Genieten? Als je last hebt van veel kwalen is het genieten er niet altijd bij en ben je blij als je je kindje eindelijk in je armen mag houden. Maar toch, veel mama’s, misschien wel de meeste mama’s missen toch het voelen van de schopjes in de buik en het feit dat er een prachtig wondertje groeit in jouw buik. En dat stukje van de zwangerschap is een mooie herinnering om te koesteren. Om later nog een mooie en tastbare herinnering te hebben aan de zwangerschap, kun je tijdens de zwangerschap zo’n mooie herinnering (laten) maken. In dit artikel geven we je 8 ideeën zodat jij later een mooie en tastbare herinnering aan je zwangerschap hebt.

Elke week een foto

Deze herinnering is er wel eentje die je bijna 40 weken moet volhouden. Veel mama’s in spé beginnen eraan, maar na loop van tijd word je er wat lakser in en vergeet je het wel eens. Elke week, telkens op dezelfde dag van de week, een foto laten maken van de zijkant van je buik. Het leukste is dan als je elke week hetzelfde aantrekt en op dezelfde plek de foto laat maken. Zet alle foto’s naast elkaar en zo heb je een mooie herinnering van je zwangerschap van week tot week. Weet je nu al dat je dat niet elke week gaat volhouden? Elke maand een foto kan ook.

Herinnering zwangerschap

Een gipsbuik laten maken

Wil je een mooie herinnering aan je dikke buik, dan kun je ook je buik laten gipsen. Je kunt kiezen of je het gips wit wil laten, maar je kunt er ook een mooi kunstwerk op laten schilderen of mozaïeken. Het beste kun je dit doen zo rond de 34 weken zwangerschap. De buik is dan al mooi dik, maar vaak is de baby dan nog niet helemaal ingedaald waardoor je je buik mooi naar voren draagt.

Herinnering zwangerschap

Zwangerschapsfotoshoot

Laat eens een zwangerschapsshoot maken door een professionele fotograaf. Dit kan een prachtige herinnering zijn aan een onvergetelijke zwangerschap. Enne … een week of 6 later kun je dezelfde fotograaf nog eens inhuren voor een zelfde soort newbornfotoshoot.

Herinnering zwangerschap

Schrijf elke maand een brief aan je baby

In een maand van de zwangerschap kan veel gebeuren. Schrijf een brief aan je baby en vertel je nog ongeboren kindje over hoe je de afgelopen maand hebt ervaren. Het hoeft niet lang te zijn, maar vertel je kindje hoe je je voelt en hoe nieuwsgierig je bent.

Een brief schrijven hoeft niet te stoppen bij de bevalling. Je kunt daarna nog regelmatig een brief schrijven aan je zoon of dochter. Zeg hier niks over tegen je kindje, maar geef de stapel brieven op de dag dat je zoon of dochter 18 jaar is geworden. Daarmee geef je echt iets waardevols.

Herinnering zwangerschap

Zwangerschapsdagboek

Je maakt tijdens een zwangerschap in korte tijd heel veel mee. Je maakt vaak zoveel mee dat je niet alles kunt onthouden. Er zijn diverse invulboeken verkrijgbaar, waar je alles wat je meemaakt in kunt opschrijven. Op deze manier heb jij een samenvatting van je zwangerschap, niet alleen voor jezelf, maar ook voor je kind kan het later een waardevol boek zijn. Zelf als hij of zij zelf een kindje verwacht.

Herinnering zwangerschap

Maak iets speciaals van je echo-foto’s

Een foto van de echo kun je inlijsten en neerzetten of ophangen. Maar wist je dat je er ook nog andere dingen mee kunt doen? Je kunt de foto verwerken in een sieraad. Of je kunt de echo-foto op een zwangerschapsshirt laten drukken.

Herinnering zwangerschap

Een plakboek

Maak een album waar je alle mooie herinneringen aan de zwangerschap in schrijft of in plakt. Foto’s van je buik, de kaarten die je krijgt, de echo-foto’s, elke week een kort verhaal of hoe het met jou is gegaan. Alles wat je maar wilt kun je kwijt in een mooi album. Ben je creatief? Of doe je aan handlettering? Dan kun je helemaal wat moois van een plakboek maken.

Herinnering zwangerschap

Rompertjes

Wat je nodig hebt zijn witte rompertjes in verschillende maten en textielstiften. Verzamel wat mooie quotes en schrijf deze quotes op de rompertjes. Maak er nog wat leuke tekeningetjes bij. Je kunt ook gebruik maken van sjablonen als je niet goed kunt tekenen. Elke keer als jij je kindje een door jou beschreven rompertje aantrekt, word je herinnerd aan je zwangerschap. Is je kindje uit al deze rompertjes gegroeid? Knip dan de teksten uit en maak er een herinneringsdeken van door al deze vierkantjes aan elkaar te naaien.

Herinnering zwangerschap

Heb jij nog andere leuke ideeën als aanvulling op dit artikel?

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: