Tijdens je zwangerschap krijg je tig babyuitzetlijstjes onder ogen. Op elk van deze lijstjes staat dat je hydrofiele luiers nodig hebt. En dan niet zomaar één, nee, gelijk maar een stuk of 12. Je vond het maar overdreven om zoveel hydrofiele luiers aan te moeten schaffen. Maar als de baby er eenmaal is weet je wel beter. Dan heb je er zelfs aan 12 niet genoeg. In dit artikel geven wij 10 redenen waarom hydrofiele luiers zo fijn zijn.
Wat zijn hydrofiele luiers eigenlijk?
Nee het zijn geen luiers, het zijn gewoon simpelweg doeken. Dunne, zachte doeken van soepel katoen. De meest eenvoudige doeken zijn wit en zo’n 70 x 70 cm groot. Je kunt ze ook in XL formaat verkrijgen, of met allerlei prints.
De voordelen zijn;
- Zacht
- Te wassen op 90 graden
- Dun
- Absorbeert ontzettend goed
- Heel snel droog als het nat is
1. Als handdoek om af te drogen
Hydrofiele doeken zijn zachter dan een gewone handdoek en daarmee veel fijner voor het huidje van je baby. Daarnaast zijn hydrofiele doeken lekker dun. Je kunt daarmee prima tussen die kleine ieniemienie teentjes komen, maar het ook superfijn voor je was. Die zit daarmee minder snel vol en hoef je minder vaak te wassen. Deze doeken zijn ook ideaal om mee te nemen als je op vakantie gaat. Ze nemen weinig ruimte in beslag en ze drogen goed. Ook snel ze op hun beurt weer snel droog.
2. Als poetsdoek
Ga je de baby de fles geven? Gebruik een hydrofiele doek als slab. Komt er een mondje terug? Zie daar, de hydrofiele doek. Moet je kindje een boertje laten? Leg eerst een hydrofiele doek op je schouder zodat je trui of shirt veilig is gesteld.
3. Inbakeren
Een hydrofiele luier is groot genoeg om je baby ermee in te bakeren. Zo kan je baby rustig slapen zonder dat het wakker wordt van zijn eigen handjes die alle kanten uitschieten.
4. Om erop te slapen
Vouw de doek in een punt en stop de punten van de doek goed en stevig onder het matras. Je baby kan er met zijn hoofd op liggen. Als je baby tijdens zijn slaap nog een mondje teruggeeft, dan hoef jij alleen maar de doek te vervangen en niet het hele beddengoed. Scheelt weer enorm veel tijd. Ook kun je de doek in de box of op de bank leggen als je je baby daarop laat liggen en/of slapen.
5. Om eronder te slapen
Warm? Laat je baby dan onder een hydrofiele doek slapen zodat hij het niet te warm krijgt.
6. Om je baby op te verschonen
Ben je op visite en je baby heeft een schone luier nodig? Leg dan eerst een hydrofiele doek neer en daar vervolgens je baby op. Daarmee voorkom je dat er iets vies wordt bij degene waar jij op bezoek bent.
7. Tijdens borstvoeding geven
Geef jij borstvoeding buitenshuis en wil je jezelf afschermen tegen kritiek of nieuwsgierige blikken? Gebruik dan de doek om je borsten af te dekken. Stop een punt onder je bh-bandje en de doek over het hoofdje van je baby.
8. Handig bij het verschonen van jongetjes
Heb je een jongetje en wil je hem een schone luier geven? Leg dan de doek op zijn piemeltje. Daarmee voorkom je dat jij nat wordt.
9. Op de commode
Leg een doek dubbelgevouwen op het aankleedkussen op de commode. Als je kindje spuugt of plast, dan is niet je hele aankleedkussenhoes nat of vies, maar alleen de doek. Scheelt weer was en scheelt weer werk.
10. In de autostoel
Leg de doek in de autostoel. Zo’n hydrofiele doek is prettiger om op te zitten als de autostoel een poos in de volle zon heeft gestaan. Daarnaast is het ook superhandig voor als je kindje eens in de auto een koekje eet. Zo wordt de hoes van de autostoel minder snel vies en hoef je alleen de doek maar te wassen.
LEESTIP: Dat zit er allemaal in een luiertas