Huisdieren gemakkelijk binnenlaten met een IP camera

Door danny
IP Camera huisdieren binnenlaten

Voel je veilig in huis met een IP camera aan de gevel. Daarmee leg je alles vast wat er zich om de woning afspeelt. Niet alleen inbrekers kun je genadeloos vastleggen, ook huisdieren komen in beeld. En dat kan reuze handig zijn als je dieren op straat of in de achtertuin hebt lopen die weer klaar staan om naar binnen te komen. Hoe je dit kunt regelen met een IP camera en de juiste smart home app lees je op deze pagina.

Niet alleen als bewakingscamera

Je zult een outdoorbewakingscamera normaal gesproken installeren om verdachte figuren in de gaten te houden. Toch zijn de meeste bezoekers mensen die je kent, of huisdieren die niet de huisraad meenemen. Inbrekers, hoe angstaanjagend ze ook zijn, komen lang niet zo vaak langs als je gevoelsmatig zou denken. Daarmee is het eigenlijk een beetje vreemd om een IP camera te installeren met als enige doel inbrekers te betrappen. Je kunt bijvoorbeeld een oogje houden op de kinderen wanneer ze buiten spelen, of de huisdieren wanneer ze naar binnen willen gaan. Laten we de opties voor de tweede functie eens wat nader bekijken.

Meer dan een IP camera

IP Camera

De beeldkwaliteit van een IP camera outdoorbewakingscamera buiten is uiteraard van belang, toch is het vaak de software die het grootste deel van de functionaliteit bepaalt. Met een smart home app kun je diverse zaken instellen zoals de gevoeligheid van de sensor, waar de beelden opgeslagen worden, of je kunt het beeld later inzoomen. De hardware kun je na aanschaf niet veranderen, de software kan wel voorzien worden van updates. Zo zijn er apps die mensen van dieren kunnen onderscheiden. Dat is handig als je een alarm wilt activeren wanneer er iemand voor de deur staat, en niet wanneer een hond aan het spelen is in de tuin. Je kunt het ook omdraaien; misschien wil je juist weten wanneer jouw hond of kat aan de deur staat te wachten.

Zo houd je huisdieren in de gaten

In beginsel registreert een camera alles wat er zich afspeelt voor het oog van de lens. Een tuin waar niets gebeurt is natuurlijk niet zo interessant, of je moet heel graag willen vastleggen hoe de grassprieten steeds een beetje langer worden. Daarom kun je met de software die meegeleverd wordt met de IP camera instellen wat er moet gebeuren bij detectie van beweging. Je kunt dan bijvoorbeeld via de smart home app een bericht laten sturen naar je mobiele telefoon. Dat werkt niet alleen wanneer je thuis bent maar ook elders. Zodra je een notificatie krijgt controleer je de beelden. Dit kunnen opgenomen beelden zijn of live streaming beelden. Wanneer jouw kat op de deurmat zit te wachten kun je de deur even open doen. Je hoeft dus niet zelf in de gaten te houden of de kat al klaar is met zijn of haar rondje in de buurt.

Hoe werkt een smart home app?

Bij een IP camera zal doorgaans ook software worden meegeleverd, die je kunt installeren op een PC of mobiel apparaat. Zoals we al eerder hebben aangegeven is de app in feite de voornaamste factor om er echt het maximale uit te halen. Wanneer de meegeleverde software niet helemaal doet wat je wilt kun je met een andere app werken. Dit zal niet met iedere outdoorbewakingscamera buiten op dezelfde wijze werken, of dezelfde opties bieden. Zo zijn er al flinke verschillen tussen de verwerking van data. Sommige camera’s nemen op met een ingebouwde geheugenkaart, IP camera’s kunnen beelden online opslaan. Ook daar zijn weer verschillen tussen een server van de fabrikant of een andere cloud dienst zoals DropBox, OneDrive of Google Drive. Op het moment dat beelden op een server staan kun je deze ook weer downloaden. En dan heb je volop mogelijkheden.

In de ideale situatie zal de IP camera met Somfy smart home app uit de doos precies doen wat je wilt. Maar we leven niet in een perfecte wereld, en de markt voor huisdier camerabewaking is nou eenmaal niet zo groot als we zouden hopen. Wanneer de beelden eenmaal in de cloud staan kun je er gelukkig wel van alles mee doen. Neem bijvoorbeeld If This Then That, een stukje software die je verschillende acties aan elkaar laat rijgen langs verschillende apps. Zo kun je bijvoorbeeld beelden van de server halen en automatisch laten doorsturen of bewerken. Zo kun je complete ketens met acties maken om de functionaliteit van jouw camera compleet naar eigen hand in te stellen. Wanneer je niet zo technisch onderlegd bent kun je beter kiezen voor een product dat standaard al de (meeste) functies heeft die je zoekt. Zo kan de app van de Somfy beveiligingscamera dieren van mensen onderscheiden, dat is natuurlijk heel handig!

Je ziet het, met een IP camera buiten kun je veel meer dan boeven buiten de deur houden, je kunt jouw eigen huisdieren ook snel binnenlaten!

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: