Hoort jouw kind minder goed? Overweeg een hoortoestel en doe een online hoortest

Door danny
Hoort jouw kind minder goed Overweeg een hoortoestel en doe een online hoortest

Doe een online hoortest wanneer je merkt dat jouw kind moeite heeft met horen. Wellicht kan het nodig zijn om een hoortoestel aan te meten of zijn er andere opties mogelijk. Het is belangrijk om tijdig gehoorverlies te herkennen en actie te ondernemen. In dit artikel lees je alles over hoortoestellen voor kinderen en waar en wanneer je een test voor het gehoor kunt laten uitvoeren.

Hoe herken je gehoorverlies bij kinderen?

Heb jij het vermoeden dat jouw kind slechter hoort? Als ouder wil je natuurlijk het beste voor jouw kind en is het belangrijk om er zeker van te zijn dat er iets mis is. Er zijn manieren waarop je gehoorverlies kunt herkennen. Merk jij de volgende zaken bij jouw kind:

  • Vraagt vaak: “Wat zeg je?” of “Wat?”
  • Praat harder
  • Televisie op een hoog volume
  • Opmerkingen van leerkrachten of vrienden

Wanneer je een of meerdere bovengenoemde symptomen herkent, is het verstandig om een gehoorstest uit te voeren.

Een online hoortest

Een snelle manier om erachter te komen of er iets mis is met het gehoor van jouw kind, is door middel van een hoortest uit te voeren. Dit kun je eenvoudig online doen. Gebruik hier het liefst een koptelefoon voor. Het resultaat van deze hoortest kan laten zien dat er niets mis is met het gehoor van jouw kind, of dat er wel degelijk gehoorverlies is. Is het resultaat negatief? Maak dan een afspraak bij de audicien voor een officiële hoortest.

Gehoortoestellen voor kinderen

Gehoortoestellen voor kinderen

Wanneer je naar de audicien gaat kan er na een hoortest een hoortoestel nodig blijken. De audicien zal jullie informeren over de beste hoortoestellen voor kinderen. Tegenwoordig zijn deze toestellen zo klein dat ze nauwelijks opvallen en hoef je dus niet bang te zijn dat jouw kind gepest zal worden vanwege een opvallend hoortoestel. Je kunt bij de audicien ook zelf aangeven dat je een voorkeur hebt voor een kleiner en onopvallend toestel. Wanneer het gehoor van jouw kind achteruit gaat, zal met regelmaat een bezoek aan de audicien worden aangeraden. Zo kan het gemonitord worden en kunnen er altijd hoortoestellen op maat worden aangemeten.

Valt het jou op dat jouw kind minder goed hoort? Doe dan eerst een test online. Deze testen zijn gratis en geven een duidelijk resultaat. Wanneer het resultaat negatief is, is het verstandig om naar een audicien te gaan om een hoortoestel te laten aanmeten.

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: