Hoe voorkom je spullen die kwijtraken

Door Marieke
Kwijtraken

Je kind komt thuis uit school. Je neemt een kijkje in de rugtas en ziet dat de brooddoos er niet inzit. In de gymtas kom je slechts één gymschoen tegen en een shirtje die niet van jouw kind is. Maar het shirtje van je kindje zit er weer niet in. Je stuurt maar weer een appje naar de app-groep waarin alle ouders van de klas toegevoegd zijn met de vraag van wie het gymshirtje is en wie het shirtje van jouw kind in de tas heeft. Spullen die kwijtraken; een veelvoorkomend probleem bij kinderen. Maar wat wil je als iedereen dezelfde witte gymschoenen met klittenband heeft. En wat wil je als elk kind dezelfde schoolbeker heeft. Ook als je kind bijvoorbeeld op kamp gaat, is iets kwijtraken iets wat al snel gebeurt. In dit artikel geven wij je tips om zo veel mogelijk kwijtgeraakte spullen te voorkomen.

Schrijf overal de naam van kinderen op

Zorg ervoor dat alle spullen die je kind waar dan ook mee naartoe neemt zijn voorzien van een naam. Op elke gymschoen, op het shirtje, op de beker en de dop van de beker en op de brooddoos. Ook als je kind eens een boek of speelgoed meeneemt naar school, zorgt er dan voor dat er een naam op staat. Denk ook aan het voorzien van een naam in de jas, handschoenen, sjaal, muts, enz. Vaak zijn er toch kinderen in de klas die eenzelfde exemplaar van iets hebben en dat zorgt voor verwarring.

Gaat je kind op kamp, zorg er dan ook voor dat alles gelabeld is. In een tent of kampgebouw raken veel spullen toch door elkaar en zo kan de leiding snel zien wat van wie is.

Naamstickers

Via een aantal winkels kun je naamstickers bestellen met daarop de naam van je kindje en evt. jouw telefoonnummer. Ook zijn er label die je in kleding kunnen naaien of strijken. Zo kun je op een eenvoudige en makkelijke manier alles voorzien van een naam.

Pak samen met je kind de tas in

Vaak ben je als moeder of vader geneigd om de tas van je kind in te pakken. Vooral als de kinderen nog erg jong zijn. Het is prima als je alvast de spullen van je kind verzameld, maar pak deze vervolgens samen met je kind in. Laat je kind goed zien wat er in de tas gaat en waar de naam van het kind op geschreven staat. Zo weet ook je kind wat van hem of haar is.

Georganiseerd inpakken

Je kind gaat op kamp en heeft een grote tas met allerlei spullen bij zich. Maar dan komt het probleem. Kleine kleding, zoals sokken en ondergoed, zakken onderin de tas en zijn voor je kind niet meer te vinden zonder dat alles overhoop wordt gehaald. Stop onderbroeken in een zip-zakje, en stop sokken in een andere zipzakje. Andere losse, kleine spullen stop je ook weer in een zipzakje. Zo is het veel makkelijker zoeken en vinden.

Geef je kind ook een tas mee waarin het de vuile was kan stoppen.

Houd je aan de inpaklijst

Als je kind op schoolreis of op kamp gaat, krijg je vaak een inpaklijst mee. Als ouders ben je dan geneigd om toch nog een setje extra kleren bij te stoppen, een extra warme deken, toch nog een extra paar slippers of schoenen. En stel je voor dat een jas natgeregend is, dan is een tweede exemplaar ook wel handig.

Vergeet niet dat leiding van een bijvoorbeeld een kamp een inpaklijst met zorg en vanuit ervaring hebben samengesteld. Zij weten uit ervaring wat er echt nodig is en wat niet. Houd je dan ook aan deze lijst en stop niet nog eens extra spullen in de tas. En mochten ze toch onverhoopt iets te kort komen? Ook daar heeft de leiding ervaring mee en het wordt heus wel opgelost.

Geef spullen mee waarvan het niet erg is dat het kwijtraakt

Een klein gaatje in een paar sokken? Onderbroeken die op de nominatie staan om weggegooid te worden? Een spijkerbroek met een gat in de knie? Een shirt met een vlek die er niet meer uit gaat? Gooi het niet weg! Bewaar deze spullen voor als je kind op bijvoorbeeld kamp of een schoolreisje gaat. Als er dan spullen kwijtraken is het niet zo erg. Je wilde het immers toch al weggooien.

Geef vooral ook geen dure spullen mee. Kies liever voor de jas die je bij een goedkope winkel hebt gekocht dan een dure merkjas. Haal desnoods wat shirtjes voor 2 euro bij de goedkope winkel of de kringloopwinkel speciaal voor zulk soort gelegenheden.

Hoe zorg jij ervoor dat er geen spullen kwijtraken?

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: