Het leren leuker en makkelijker maken voor je kids? Dat doe je zo

Door danny
Het leren leuker en makkelijker maken voor je kids? Dat doe je zo

Niet ieder kind vindt leren leuk en even makkelijk. Als ouder is het dan ook goed om jouw kind hierbij te helpen. Het is namelijk vaak zeker mogelijk om leren leuker en makkelijker te maken voor je kids. Welke tips je hiervoor kunt gebruiken? Lees snel verder, wij zetten het hieronder op een rijtje.

Korte periodes leren

Vind jouw kind het lastig om de focus te houden op hetgeen dat geleerd moet worden? Dan is het goed om je kind korte periodes te laten leren. Op deze manier is het leren voor je kind een stuk minder zwaar en is de kans groter dat hij/zij de stof beter zal opnemen.

Maak het visueel aantrekkelijk

Huiswerk kan er soms maar saai uitzien. En hoe saaier het voor kinderen lijkt, hoe minder interessant ze het vinden om mee aan de slag te gaan. Het is daarom aan te raden om het als ouder zo visueel mogelijk te maken. Zo kan het bijvoorbeeld goed zijn om het aan je kind te vertellen aan de hand van foto’s en video’s. Dit vinden kinderen vaak veel interessanter, waardoor ze het ook sneller zullen begrijpen. Bij veel vakken op school is dit mogelijk, dus als je merkt dat je kind weinig interesse heeft kun je dit zeker proberen te doen.

Verzin ezelbruggetjes

Heeft jouw kind moeite met dingen onthouden? Om iets duidelijker te maken en ervoor te zorgen dat je kind het wel onthoudt, kan het slim zijn om vaak ezelbruggetjes te gebruiken. Bij bepaalde vakken komt dit namelijk zeer goed van pas. Je kunt voor handige ezelbruggetjes o het internet kijken, maar zelf verzinnen is uiteraard ook een optie. Hoe vaker je dit herhaalt, hoe sneller je kind het zal onthouden.

Maak gebruik van een online leerprogramma

Maak gebruik van een online leerprogramma

Waar je ook zeker over na kunt denken, is het gebruiken van een online leerprogramma. Deze programma’s zijn er speciaal op gericht om het leren leuker en makkelijker te maken voor je kind. Er zijn meerdere van dit soort leerprogramma’s te vinden, waardoor je hier eerst even goed research naar kunt doen. Verzamel informatie, lees ervaringen van mensen die een review achterlaten en verdiep je in de mogelijkheden. Als het op school niet echt wil lukken met leren, kan dit een zeer goede optie zijn.

Een online leerprogramma dat zeker de moeite waard is om te bekijken, is Squla. Met dit programma kan jouw kind alle schoolvakken goed leren aan de hand van leuke games en quizzen. Het is mogelijk om dit goed aan te passen aan een eigen tempo en niveau, wat mooi meegenomen is. Bovendien kan het programma altijd en overal gebruikt worden.

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: