Het kinderboekenmuseum te Den Haag

Door Marieke
Kinderboekenmuseum

Het Kinderboekenmuseum en het Literatuurmuseum maken samen deel uit van de Stichting Nederlands Literatuurmuseum en Literatuurarchief. De missie van deze stichting is de kracht van literatuur en de rijkdom hiervan zichtbaar te maken voor iedereen. Al op zeer jonge leeftijd beleven kinderen plezier aan het Kinderboekenmuseum en zal het daar bekende boekenvriendjes ontmoeten.

Het Kinderboekenmuseum wil kinderen spelenderwijs laten kennismaken met de Nederlandse jeugdliteratuur. Kinderen beleven hoe verrijkend en inspirerend de verhalen zijn. Centraal staat het creatief omgaan met taal en het stimuleren van plezier in het schrijven en lezen.

ABC met de dieren mee

De vaste tentoonstelling ABC met de dieren mee is geschikt voor kinderen van 2 t/m 6 jaar. Kinderen ontmoeten daar al hun dierenvriendjes uit bekende en minder bekende kinderboeken. Van Nijntje tot Elmer, van Rupsje Nooitgenoeg tot Keepvogel. De route door ABC met de dieren mee leidt langs alle letters van het alfabet én langs alle bekende kinderboekendierenvriendjes.

Deze tentoonstelling is een speelse tentoonstelling en tevens een feest van herkenning. Het is een avontuur vol nieuwe ontdekkingen. De kinderen leren al spelenderwijs letters, klanken en rijmwoorden en het plezier van voorlezen.

Ik ben kikker

Ik ben kikker is een tentoonstelling voor kinderen van 0 t/m 6 jaar. Deze tentoonstelling is de eerste expositie van het Kindermuseum die ook in het Engels is. Het is een vrolijke doe- en leertentoonstelling en kinderen leren er emoties als liefde, angst en blijdschap. De emoties die ook de herkennen en te leren zijn uit de boeken van Kikker.

De prentenboeken van kikker is een geliefde serie van Max Velthuijs en komt in deze tentoonstelling tot leven. Er valt van alles te ontdekken samen met kikker en zijn vriendjes. Met Beer kunnen ze schatgraven en met Eend leren ze schaatsen. En met wie zouden ze taarten kunnen maken? Met Varkentje natuurlijk. En met Rat leren kinderen klussen en komen als echte bouwvakkers weer buiten.

Papiria

Inktvraat moet verslagen worden en Papiria moet worden gered. Maar dat lukt bijna niet alleen. Gelukkig krijg je hulp van Dolfje Weerwolfje, Minoes en Pippi Langkous. Met je fantasie ga je op avontuur in een literair luilekkerlang, Papiria genaamd. Je ontmoet er schrijvers, tekenaars én je favoriete verhaalfiguren. Je kunt de leukste spellen spelen en lekker wegdromen in de leesweide met één van je lievelingsboeken.

Als je deze tentoonstelling bezoekt, dan kun je ook meedoen met de workshop zelf verhalen maken. Maak een verhaal, een rap, een strip, alles mag en alles kan. Zo groeit de verzamelen verhalen en wordt Inktvraat verslaan!

Red jij Papiria van Inktvraag?
Deze tentoonstelling is voor kinderen vanaf 7 jaar.

Het kinderboekenmuseum en onderwijs

Een groepsbezoek met een klas van de basisschool of voortgezet onderwijs is ook mogelijk. Er zijn diverse lesprogramma’s beschikbaar waar een keuze uit gemaakt kan worden. De lessen zijn leerzaam, maar ook spannend en verrassend. Ook voor de BSO is het mogelijk om een bezoek te brengen aan het Kinderboekenmuseum.

Kijk voor meer informatie op de website.

Meer informatie

Adres:
Prins Willem-Alexanderhof 5
2595 BE Den Haag
www.kinderboekenmuseum.nl

t/m 1 jaar gratis
2 t/m 6 jaar € 6,50
7 t/m 18 jaar € 7,50
Volwassenen € 9,00

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: