Gezinsuitbreiding? Tijd voor een nieuwe auto!

Door danny
Gezinsuitbreiding Tijd voor een nieuwe auto!

Veel parents-to-be ervaren vroeger of later het gevoel dat ze het allemaal even niet meer weten. Al die lijstjes met dingen die je perse wel of juist niet zou moeten doen met de kleine. En alle spullen die je moet hebben voor als de kleine er eenmaal is! Een wiegje, box, kinderwagen, badje, commode, kleertjes, luiers een babyfoon: de lijst is eindeloos. En dat zijn dan allemaal alleen nog maar de zaken die direct met de kleine spruit te maken hebben. Indirect speelt er nog veel meer mee. Zo is het voor veel ouders bijvoorbeeld handiger om een andere auto te kopen. Ben jij dat ook van plan? Hieronder lees je er meer over.

Waar moet de nieuwe auto aan voldoen?

Waar moet de nieuwe auto aan voldoen

De voornaamste reden voor het kopen van een andere auto kopen zodra mensen kinderen krijgen? Ruimte! Sommige autostoeltjes nemen veel ruimte in beslag, en daarnaast past een kinderwagenonderstel en reiswieg ook niet zomaar in iedere achterbak. En zijn je kinderen eenmaal groter, dan moeten ze ook nog steeds comfortabel achterin kunnen zitten. Heb je trouwens drie kinderen of meer? Dan is het zeker te overwegen een zevenzitter te kopen, aangezien in de meeste auto’s op de achterbank geen drie zitjes passen of mogen.

Naast de ruimte speelt ook mee dat kersverse ouders hun kinderen graag veilig willen vervoeren. Ideaal zijn auto’s met Isofix of I-size bevestigingspunten. Hiermee monteer je een autostoel of Maxi-Cosi veilig en snel. Airbags verkleinen de kans op letsel van de inzittenden bij een ongeval. Let er alleen wel op dat deze op de bijrijdersstoel wel uitgeschakeld moet kunnen worden, wil je hier een autostoeltje plaatsen. Tot slot zijn ook parkeersensoren erg fijn. Deze attenderen je op kleine kinderen die achter je auto aan het spelen kunnen zijn.

Hoe ga je de nieuwe auto financieren?

Aan een kind kun je geen prijskaartje hangen. Het Nibud heeft echter wel berekend dat ouders vaak al duizenden euro’s kwijt zijn aan de babyuitzet. Niet gek dus als je niet zoveel geld meer overhebt voor een nieuwe auto. De oplossing? Online kun je gemakkelijk en snel geld lenen voor een auto. Op basis van onder andere je inkomen en woonlasten wordt het maximale leenbedrag in jouw persoonlijke situatie berekend.

Tip: passen tijdens de proefrit

Is de aanvraag voor een autofinanciering goedgekeurd? Dan kun je met de lening en eventueel wat extra eigen geld snel op zoek naar een auto die voldoet aan je wensen. Heb je een auto op het oog? Tijdens een proefrit is het handig om gelijk te kijken of de ruimte voldoet. Ga met het hele gezin in de auto rijden, en pas ook gelijk of autostoeltjes en de kinderwagen zonder problemen passen.

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: