Een zwembad in de tuin; hier let je op!

Door Marieke
Zwembad

Vorige week plaatsten we een artikel over buitenspeelgoed. Een top 10 van de meest favoriete buitenspeelgoed bij kinderen. Wat we in dat artikel niet noemden was een zwembad. Toch is een zwembad bij veel kinderen de nummer 1 als het gaat om favoriet buitenspeelgoed. Veel ouders van kinderen hebben het dan ook in de tuin. De één gebruikt de welbekende schelp die ook als zandbak gebruikt kan worden, de ander kiest voor een opblaasbadje. Maar tegenwoordig is het ook helemaal in om een grotere zwembad in je tuin te plaatsen. Kinderen en water. Het trekt elkaar aan, maar het blijft wel een bak met water, waar ook nare dingen in kunnen gebeuren. In dit artikel geven wij je allerlei tips om het zo veilig mogelijk te maken.

#1 Kies de zwembad die het beste past

Een zwembad ingraven is een dure optie. Tegenwoordig zijn er ook allerlei opbouwzwembaden te verkrijgen. Je hebt deze in verschillende formaten. Wat je kiest is natuurlijk afhankelijk van de grootte van je tuin. Een topproduct is een Intex zwembad. Een zwembad die je aan het begin van het seizoen in ongeveer een uur opbouwt, en na de zomer weer kunt opbergen.

#2 Bespaar niet op accessoires

Met alleen een zwembad ben je er niet. Een zwembadtrap, een afdekhoes, een pomp en een grondzeil is aan te raden om erbij aan te schaffen. Koop ook chloortabletten om het water te desinfecteren. Is het zwembad niet in gebruik en lopen er kleine kinderen rond? Haal de trap dan weg en berg deze op. Een kind kan dan niet in een onbewaakt ogenblik de trap opklimmen. Een afdekhoes zorgt er niet alleen voor dat insecten en ander vuil in het water terechtkomt. Ook zorgt het ervoor dat je kinderen niet in het water kunnen.

#3 Houd altijd toezicht

Zijn je kinderen lekker aan het zwemmen op een warme zomerdag? Houd dan altijd toezicht op het zwembad. In een onbewaakt ogenblik kan het al te laat zijn. Laat je niet afleiden door bijvoorbeeld je telefoon.

#4 Gebruik zwemhulpmiddelen

Als een kind nog geen zwemdiploma heeft, is het belangrijk dat een kind hulpmiddelen draagt. Laat een kind altijd Intex zwembandjes dragen en let erop dat je de juiste formaat hebt wat past bij de leeftijd en het gewicht van je kindje. Voor baby’s is er een babyfloat, een soort zwembad met een zitje, waar een baby heerlijk in kan zitten en zo in het water kan  drijven.

Als kinderen steeds op blote voetjes in de tuin lopen, kan dat ook gevaarlijke situaties opleveren. Waterschoenen of de sweakers (zwemsokken) van Ockyz voorkomt glijpartijen en steentjes en ander vuil in de voeten.

#5 Bedenk goed waar je een zwembad plaatst

Wil je een zwembad maandenlang in je tuin plaatsen, dan is het niet verstandig om deze op je mooie gazonnetje te plaatsen. Daar krijg je gele en kale plekken van en moet jij opnieuw gras gaan inzaaien. Het beste kun je deze op de tegels plaatsen. Ook zijn er vloertegels verkrijgbaar, die de ondergrond wat zachter en veiliger maken.

Denk ook aan je buren. Als je een zwembad direct bij de schutting zet waar aan de andere kant de buren op het terras zitten koffie te dringen, dan is het niet fijn als de buren telkens nat worden van kinderen die lekker spetteren in het water. Midden in je tuin is daarom de beste plek.

#6 Warm water?

Het water in een zwembad kan best wel koud zijn. Gebruik een solardeken als je de zwembad niet gebruikt. Het houdt de warmte in het zwembad veel langer vast, het bespaart je stookkosten en het vermindert verdamping.

#7 Koop een zwembad net na het seizoen

Vaak bedenk je zoiets pas als het mooi weer wordt. Maar dan betaal je ook de hoofdprijs. En een zwembad is toch al duur genoeg. Als je een zwembad net na het seizoen koopt, dan heb je kans dat je een stuk goedkoper uit bent. En dan heb jij er vast een staan zodra het eerste zonnestraaltje zich laat zien.

Heb jij een zwembad in de tuin? Wat is jouw tips om het zo veilig mogelijk voor kinderen te houden?

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: