Een telefoonabonnement kiezen voor jouw kind: dit zijn de mogelijkheden

Door danny
Een telefoonabonnement kiezen voor jouw kind dit zijn de mogelijkheden

Kinderen lopen tegenwoordig al op jonge leeftijd met een telefoon rond. Mobiele telefoons zijn nu eenmaal al populair op een jonge leeftijd. Misschien heb je het al een tijdje uitgesteld en wordt het nu echt tijd om ook een mobiele telefoon te kopen voor jouw kind. Als je ervoor kiest om jouw kind een mobiele telefoon te geven, is het natuurlijk wel van belang dat hier beltegoed en mobiele data bij zit. Op deze manier hebben kinderen er namelijk het meeste aan. Twijfel jij over welk telefoonabonnement je moet kiezen voor jouw kind? Wij zetten wat tips voor je op een rij.

Abonnement Sim Only

Waar je voor kunt kiezen als je een telefoon wilt kopen voor jouw kind, is een Sim Only abonnement. Kiezen voor Sim Only kan flinke voordelen hebben ten opzichte van het abonnement met telefoon. Je kunt kiezen voor een Sim Only abonnement als je al een toestel hebt gekocht. Bij een Sim Only abonnement kan je dan kiezen voor verschillende bundels. Deze bundels bestaan uit beltegoed en tegoed voor mobiele data. Een groot voordeel aan een Sim Only abonnement is dat dit een stuk goedkoper is dan een abonnement met telefoon, omdat je nu alleen betaald voor jouw tegoed. Ook is het een voordeel dat een Sim Only abonnement vaak makkelijker te wijzigen is, waardoor je op een makkelijke manier wat tegoed kunt wijzigen indien nodig. Bij sommige providers is een Sim Only abonnement zelfs maandelijks opzegbaar.

Abonnement met telefoon

Tegenwoordig kiezen veel mensen voor een abonnement met telefoon. Wat dit inhoudt? Dat je kiest voor een abonnementsvorm van een belbundel met een toestel. Deze abonnementsvorm werkt aan de hand van maandelijkse kosten. Waar een abonnement met telefoon misschien voordelig kan zijn voor een volwassen persoon, is dit niet aan te raden om te kopen voor jouw kind. Er zitten namelijk ook best wat nadelen aan een abonnement met telefoon. Ten eerste is het zo dat kinderen vaak niet in het bezit hoeven te zijn van de nieuwste telefoons, wat bij deze abonnementsvorm vaak het geval is. Daarnaast is het zo dat deze abonnementsvorm vaak minstens 2 jaar duurt, waardoor je hier echt aan vastzit. Ook is het zo dat deze abonnementsvorm vaak vrij duur is. Zeker als het gaat om de telefoon voor jouw kind, is dit waarschijnlijk helemaal niet nodig. 

Prepaid

Prepaid

Je zou ook nog kunnen nadenken over prepaid. Dit is geen abonnement, maar hierbij kies je dan voor een prepaid simkaart. Bij een prepaid simkaart ben je zelf verantwoordelijk voor het aanvullen van jouw tegoed. Als het tegoed van jouw kind op is, kun je het dus zelf weer aanvullen. Op deze manier zal je dus nooit betalen voor tegoed dat je niet gebruikt, wat wel het geval is bij een abonnement met telefoon en Sim Only abonnement. Daarnaast kan het een voordeel zijn om te kiezen voor prepaid omdat je kind dan een beter idee heeft van het gebruik. Als het tegoed op is, kan er namelijk niet meer gebeld of op internet gezeten worden.

Wat is de beste keuze?                   

Tegenwoordig wordt er vooral veel gekozen voor de abonnementsvorm abonnement met telefoon of een Sim Only abonnement. Prepaid wordt een beetje gezien als ouderwets, al kan het voor sommige kinderen misschien juist wel een goede oplossing zijn. Als je een telefoon gaat kopen voor jouw kind is vooral een Sim Only abonnement een echte aanrader, want dit heeft al met al veel voordelen.

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: