Een prinsessenkamer inrichten: 10 tips

Door Judith

Is jouw dochter gek op prinsessen? Is ze dol op roze, houdt ze van glitters en kiest ze al-tijd voor een film met een mooie prinses? Dan wordt het misschien tijd om de kinderkamer in te richten als prinsessenkamer. Dit zijn 10 tips voor het inrichten van de perfecte prinsessenkamer.

Tip 1: Kies voor een neutrale basis

Ja, we gaan een prinsessenkamer inrichten. Maar je moet er rekening mee houden dat aan deze fase ook weer een eind komt. En dan moet het niet te ingewikkeld zijn om de prinsessenkamer te veranderen in een andere kamer. Dus ga voor een neutrale basis en vertrouw vooral op de prinsessen accessoires om de kamer de goede sfeer te geven.

Neutrale basis prinsessenkamer

2. Prinsessen muurstickers

Muurstickers zijn een ideale manier om te beginnen met de prinsessenkamer. Je kunt bijvoorbeeld stickers van dinsey prinsessen bestellen, maar je kunt ook gaan voor sprookjesfiguren als eenhoorns of elfjes. Laat je dochter meekijken en zelf mooie muurstickers voor de prinsessenkamer uitzoeken.

Knusse prinsessenkamer inrichting

3. Een prinsessenbed

Bij een prinsessenkamer hoort natuurlijk ook een prinsessenbed. Je kunt ervoor kiezen om een speciaal thema-bed te kopen of te maken. Maar je kunt ook al veel bereiken met een nieuwe dekbed overtrek. Het is natuurlijk ook afhankelijk van je budget wat je kiest. Je vindt prinsessenbedden ook wel tweedehands, als de dochter er te groot voor is geworden.

Royal bed

4. Roze klamboe of tentje

Een prinsessenkamer is pas echt ingericht als er een hemeltje boven het bed hangt. Dat kan bijvoorbeeld een leuke roze klamboe zijn, die is afgewerkt met kleine lichtjes. Maar je kunt ook een tentje in de kamer zetten waar de prinses zich in terug kan trekken.

Klamboe in prinsessenkamer

5. Verlichting in de prinsessenkamer

Een echte prinsessenkamer heeft natuurlijk ook passende verlichting. Vaak wordt gekozen voor een mooie kroonluchter. Die geeft meteen extra sfeer en past goed in een prinsessenkamer. Natuurlijk is het verstandig om te kiezen voor lampjes met maar weinig lumen, want meerdere lampjes geven al snel teveel licht in een slaapkamer.

Verlichting in prinsessen kamer

6. Mooi roze vloerkleed

Prinsessen hebben natuurlijk eigenlijk hoogpolig tapijt op hun kamer. Maar aangezien dat niet erg praktisch is, is het beter om te kiezen voor een mooi vloerkleed. Je kunt gaan voor een laagpolig tapijt met een afbeelding van de idool van je dochter. Of je gaat juist voor een mooi roze hoogpolig tapijtje. Lekker warm en het geeft meteen veel kleur in de kamer.

Wit vloerkleed in prinsessenkamer

7. Prinsessenkamer accessoires

Bij het inrichten van een prinsessenkamer heb je natuurlijk ook passende accessoires nodig. Zorg bijvoorbeeld voor mooie kussentjes, een leuke prinsessenwekker en schattige knuffels. In de prinsessenkamer zijn de accessoires het belangrijkst om de gewenste sfeer te creëren. Wil jij een prinsessenkamer maken? Dan zijn er verschillende woonwinkels die leuke items hebben om de kamer in orde te brengen.

Chique kussentjes

8. Prinsessen gordijnen

In een prinsessenkamer is alles luxe, zacht en groot. Dat geldt ook voor de gordijnen. Je kiest bij voorkeur voor luxe, zware gordijnen die je opzij kunt vastmaken. Een simpel rolgordijntje of luxaflex past natuurlijk niet in een echte prinsessenkamer! Je kunt overigens natuurlijk wel de bestaande raambekleding combineren met mooie overgordijnen.

Felle moderne roze prinsessenkamer

9. Een mooie kaptafel

In Disney films zit de prinses regelmatig aan een kaptafel haar haar te borstelen. Heb je er de ruimte voor, dan mag een mooie kaptafel natuurlijk niet ontbreken in de prinsessenkamer van je dochter. Zeker niet als je de prinsessenkamer in Disney stijl wilt inrichten!

Prinsessenkamer met kaptafel

10. Een roze prinsessenkamer

Een prinsessenkamer hoeft niet altijd helemaal roze te zijn. Maar vaak houden meisjes die dol zijn op prinsessen ook van roze. De combinatie wordt dus al snel gemaakt. Een roze prinsessenkamer creëer je meestal door de accessoires juist te kiezen.

Roze prinsessenkamer

Wat je vooral moet onthouden

Een prinsessenkamer dient luxe te zijn. Ga je dus een prinsessenkamer maken, dan moet je hier rekening mee houden. Er wordt veel gewerkt met zachte stoffen, luxe meubels en een mooie afwerking. Gelukkig hoeft je kind niet te weten waar die ‘luxe’ spulletjes vandaan komen. Je vindt vaak de leukste prinsessenkamer accessoires bij goedkope woonwinkels.

Veel mensen gaan voor een gedeeltelijke prinsessenkamer. Het kind krijgt bijvoorbeeld wel een mooi prinsessenbed, maar geen complete prinsessenkamer. In andere gevallen wordt wel de hele kinderkamer tot prinsessenkamer omgebouwd. Dat hangt natuurlijk vooral af van je budget en je eigen smaak. Hopelijk heb je met deze ideeën en voorbeelden genoeg inspiratie opgedaan om van jouw kinderkamer een mooie prinsessenkamer te maken.

You may also like

3 Reacties

leuke keuken ideeen 23 december 2018 - 04:46

Bedankt voor schrijven van deze awesome artikel. Ik ben een lange tijd lezer, maar ik heb nog nooit gedwongen om een reactie achterlaten. Ik geabonneerd op uw blog en deelde dit op mijn Twitter.
Nogmaals bedankt voor een geweldige artikel!

Reply
Daniella Hannon 3 juni 2019 - 04:20

Hi

Ik kom regelmatig bij u in de winkel!
Maar ik heb een vraag, ik zie veel in deze winkel http: // bit. ly / cheaper21 die u ook verkoopt in uw webshop.
maar daar items zijn 51% goedkoper, nou mijn vraag is wat het verschil is tussen u winkel en die van hun,
is het de kwaliteit of iets anders, Ik hoop dat u mij kunt helpen!

Met vriendelijke groeten
Natasja Bomenwij

Reply
Jemaa 26 augustus 2020 - 13:12

Hallo, ik zou graag willen weten waar foto 3 vandaag komt. De schilderij vind ik geweldig.

Reply

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: