Een luiertas; dit zit er allemaal in!

Door Marieke
Luiertas

Je staat in een babyspeciaalzaak en je hebt net een kinderwagen uitgezocht. Helemaal compleet met alles erop en eraan. Dat denk je tenminste. Maar dan komt de vraag of je er meteen ook de bijpassende luiertas bij wilt kopen. Luiertas? Heb ik die nodig dan? Ja, een luiertas heb je zeker nodig, want als je met een baby op pad gaat heb je heel wat mee te nemen. Natuurlijk is het jouw keuze of je een bijpassende luiertas kiest, of dat je een universele (vaak goedkopere) kiest. Wat wel handig is, is dat de luiertas op een eenvoudige manier aan de kinderwagen te bevestigen is. Dat is een puntje waar je wel rekening mee kunt houden als je een luiertas overweegt. In dit artikel vertellen we wat je allemaal in je luiertas meeneemt als je met je baby op pad gaat.

Luiers + vochtige doekjes

De naam zegt het al, in een luiertas stop je natuurlijk luiers, voldoende luiers, maar ook vochtige doekjes. Controleer telkens weer of er voldoende luiers in de tas zitten voordat je op pad gaat. Controleer ook steeds weer of de luiers in de tas nog de goede maat hebben. Niet is vervelender om zonder luiers of te kleine luiers te zitten als je ze nodig hebt.

Verschoningsmatje

Als je bij iemand op bezoek bent wil je natuurlijk niet de vloer, de bank of de tafel vies maken. Een verschoningsmatje biedt dan uitkomst. Het is een soort aankleedkussen, maar dan kleiner en dunner en op te vouwen. Ideaal voor onderweg dus.

Billencrème

Een klein potje sudocrem of een tube zinkzalf is ook fijn om in de tas te hebben zitten. Voor baby’s zijn rode billetjes heel vervelend, en dat wil je natuurlijk zo snel mogelijk verhelpen als je kindje daar last van heeft.

Setje schone kleren

Zul je net zien, je bent nog niet goed en wel op pad of je baby heeft alles onder gepoept, van top tot teen. Dan is het fijn als je een compleet setje kleren bij je hebt zodat je je kindje kan verschonen. Let er wel op dat je het reservesetje in je luiertas vervangt als je baby in een maat groter komt, of bij de wisseling van het seizoen. Een compleet setje kleren bestaat uit een broekje, shirtje, rompertje en een paar sokken.

Luierzakjes

Het is natuurlijk hygiënisch om eerst de luier in een luierzakje te stoppen alvorens je het in de vuilnisbak gooit bij degene bij wie je op visite bent. Stop daarom een doosje met luierzakjes in je luiertas.

Fles + voeding + thermosfles water

Als je flesvoeding geeft is het verstandig om een fles in de tas te stoppen en genoeg voeding voor de tijd dat je weg bent. Het liefst stop je ook nog een doosje met extra voeding in de tas, zodat je zeker weet dat je genoeg bij je hebt. Je zult maar in de file terechtkomen …

Niet overal waar je naartoe gaat is water op de juiste temperatuur voorhanden. Vul een thermosfles met water op de juiste temperatuur, stop deze in de luiertas en je hebt altijd water voorhanden om een flesje te maken.

Eten + slab

Als je kindje 4 maanden is geweest, mag het vaste voeding eten. Niet overal is de mogelijkheid om fruit of groente te pureren. Zorg er in deze gevallen voor dat je je fruit- of groentehapje, of boterham mee hebt.

En aangezien kleine kindjes best nog wel knoeipotjes zijn, is het handig om een slab bij je te hebben.

Speen

Nu zijn er van die handige speelkoorden die ervoor zorgen dat de speen niet zo snel kwijtraakt als je onderweg bent. Maar ook dan komt het voor dat de speen toch nog wel eens kwijtraakt. En je wilt ook niet zonder komen te zitten. Heeft je kindje nog een speen, zorg altijd voor een reservespeen + eventueel een reservespeenkoord in je luiertas.

Hydrofiele doeken

Deze grote doeken nemen relatief weinig ruimte in beslag, maar ze zijn superhandig. Je kunt ze overal voor gebruiken. Je kunt er je baby opleggen, of gebruik het als bedekking voor als je borstvoeding geeft. Je kunt ze gebruiken als spuugdoek, maar ook als verschoningsmatje. Van deze doeken zou je er eigenlijk meerdere in je tas moeten hebben.

Tussendoortjes

Als je kind 4 maanden is geweest is het ook handig om standaard wat kleine tussendoortjes in de tas te hebben. Stel dat jij in de wachtkamer bij de huisarts moet wachten en je kindje is het wachten beu. Met een tussendoortje houd jij je kindje nog eventjes langer zoet 😉

Wat hij jij allemaal in de luiertas zitten?

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: