Deze 5 leuke babyshower-cadeaus maak je zelf

Door danny
Deze 5 leuke babyshower-cadeaus maak je zelf

Zoek je een origineel cadeautje voor een babyshower of babyborrel? Maak het zelf! Dat is helemaal niet zo moeilijk en hoeft ook niet veel tijd te kosten. We hebben hieronder een paar leuke cadeaus op een rij gezet die je eenvoudig zelf maakt. Laat je inspireren!

1.  Naai een knuffeldoekje

Een lief knuffeldoekje van zachte stof als vilt, fleece of badstof is een schattig cadeautje. Dit heb je nodig om een knuffeldoekje te maken:

  • 1 lapje katoen van 24 x 24 cm
  • 1 lapje fleece of badstof van 24 x 24 cm
  • 16 lintjes van ongeveer 6 cm

Leg het lapje katoen met de goede kant naar boven.
Vouw de lintjes dubbel en speld aan iedere zijde vier dubbelgevouwen lintjes, met het lusje naar binnen. Naai vervolgens rondom, zodat ieder lintje goed vastzit. Nu leg je het lapje fleece met de goede kant bovenop de goede kant van het lapje katoen. Speld alles rondom vast en stik met de naaimachine de lapjes aan elkaar. Laat een paar cm open om het doekje om te draaien. Draai het doekje om en stik vervolgens nog een keer met de naaimachine rondom. Klaar! Maak je liever een knuffeldoekje zonder lintjes? Dat kan ook. In deze tutorial video zie je hoe.

2.  Maak zelf een kwijlslabbetje

Kwijlslabbetjes zijn altijd handig, dus daar doe je de aanstaande ouders zeker een plezier mee.

Dit heb je nodig  voor een driehoekig kwijlslabbetje:

  • 2x lapje van 30 bij 30 cm (rekbaar katoen)
  • Klittenband (4 cm) of drukknoopjes (2 stuks)

Vind hier een makkelijk patroon en een stappenplan om het slabbetje te maken. Klaar? Maak het slabbetje nog persoonlijker met een lief naamlabel. Voor babyspulletjes is het trouwens handig om fijngeweven etiketten of zachte instrijklabels te gebruiken, omdat die ook geschikt zijn voor een teer babyhuidje. Kijk hier voor dit soort naamlabels.

3.  Geef zelfgemaakte kastverdelers of maatringen

Geef zelfgemaakte kastverdelers of maatringen

Kersverse ouders hebben meestal een kast vol met babykleding in verschillende maten. Kastverdelers of maatringen zijn praktische hangers met de maat van de babykleding erop. Zo kunnen ouders snel zien welke maat een setje kleding heeft.

Originele kastverdelers of maatringen maak je gemakkelijk zelf: Met karton, mooi papier met print, lijm en een schaar kom je een heel eind, zonder dat het er te geknutseld uitziet. Een handig stappenplan om zelf maatringen te maken vind je hier.

4.  Maak een tegoedbon

Je kunt natuurlijk een cadeaubon kopen voor een babyshower, maar nog leuker is om zelf een tegoedbon te maken. Denk bijvoorbeeld aan een tegoedbon voor een paar uur vrij babyzwemmen. Of wat dacht je van een mooie fotoshoot, een avondje oppassen, enz, enz? De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt online veel leuke, gratis printables te vinden voor tegoedbonnen, op Pinterest bijvoorbeeld. Of maak de tegoedbon met blanco craftkaarten, stickers en stiften.

5.  Maak een luiertaart

Het is een echte klassieker: de luiertaart. Veel aanstaande ouders vinden dit nog steeds een bijzonder praktisch cadeau. Een luiertaart bestaat uit een aantal lagen met opgerolde luiers. Je kunt de luiertaart zo groot maken als je zelf wilt. Eventueel kun je in de taart nog wat andere zelfgemaakte cadeautjes verstoppen, zoals een gebreid babymutsje of gehaakte babyschoentjes. Er zijn uiteenlopen ‘recepten’ voor luiertaarten, zoals deze, waarmee je gemakkelijk zelf een luiertaart maakt.

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: