De leukste gezelschapsspellen voor de hele familie

Door Marieke
Gezelschapsspellen die leuk zijn voor kinderen en volwassenen

Herken je het? Je zoon of dochter wil een spelletje doen en komt weer met kwartet, domino of memory aanzetten. Ook zijn er veel andere hilarische en tegelijkertijd flauwe gezelschapsspelletjes op de markt verkrijgbaar. En dat zijn allemaal juist die gezelschapsspellen waar jij niet altijd zin in hebt. Jij, als volwassene, wil wel graag een spel spelen met je zoon of dochter, maar dan moet het wel een spel zijn dat ook leuk is voor jou en waar jij zelf ook de uitdaging in ziet. In dit artikel zetten we de 3 leukste gezelschapsspellen voor de hele familie op een rij. Zodat iedereen plezier kan beleven aan een middagje spelletjes doen.

Ticket to Ride mijn eerste reis

Ticket to Ride is een zeer populair bordspel voor volwassenen, en waarvan al diverse varianten en uitbreidingen verkrijgbaar zijn. Zo kun je niet alleen heel Amerika met de trein doorkruisen in dit spel, maar ook Europa, Scandinavië en nog vele andere landen en werelddelen. Tegenwoordig is er ook een variant voor kinderen vanaf 6 jaar. Eigenlijk is het een versimpelde versie van Ticket to Ride Europa. De routes tussen de verschillende steden zijn korter, en je hoeft vaak minder steden aan te doen om van het begin naar het eindpunt te komen.

Er is ook gedacht aan kinderen die nog niet kunnen lezen. Naast elke stad staat een kenmerkend plaatje voor die stad afgebeeld. Deze afbeeldingen staan ook op de tickets afgebeeld. Zo is het spel al zeer geschikt voor kinderen vanaf groep 2 à 3. En ondanks dat het een versimpelde versie van het volwassen spel is, biedt het toch voldoende uitdaging en maken kinderen en volwassenen evenveel kans om te winnen.

Bestel Ticket to Ride mijn eerste reis via Bol.com

Carcassonne Junior

Een van de populairste gezelschapsspellen is toch wel Carcassonne. Ook van dit spel zijn er al vele uitbreidingen of varianten verkrijgbaar. En zo ook een variant voor kinderen. Ook dit spel is een vereenvoudigde versie van het basisspel. Bij de Juniorversie hoef je alleen maar op de wegen te letten, niet op de steden.

Om de beurt leg je een tegel aan en kijk je of je een weg kunt af maken. Op deze weg staan al poppetjes afgebeeld, in 4 verschillende kleuren. Sluit een speler de weg af? Dan mogen alle spelers een fysiek poppetje plaatsen op de poppetjes die langs de weg staan afgebeeld. De speler die als eerste alle poppetjes op deze manier is kwijtgeraakt, wint het spel. Heel eenvoudig als het gaat om de spelregels. Maar als het gaat om tactiek, dan komt er best nog wel wat bij kijken. En daardoor is het spel niet alleen voor kinderen vanaf een jaar of 4 leuk, maar ook voor volwassenen.

Bestel Carcassonne Junior via Bol.com

Lees ook: SmartGames; spelend leren, voor jong en oud

Kolonisten van Catan Junior

Nog zo’n populair gezelschapsspel dat ook in een Junior-versie verkrijgbaar is. Bij de Juniorversie zit een spelbord in plaats van losse tegels. Op het spelbord staan de tegels al afgebeeld, met in het midden van elke tegel een getal van 1 tot 6. Het lijkt daarmee heel erg op de gewone versie.

Ook is er hout, graan, wol en andere grondstoffen aanwezig. Deze grondstoffen kun je verzamelen door de juiste dobbelsteenworpen te gooien. Heb je genoeg grondstoffen verzameld? Dan kun je die weer inwisselen voor schepen, een burcht of een ontwikkelingskaartje. De speler die als eerste alle burchten op het spelbord heeft gezet is de winnaar van het spel. Kolonisten van Catan Junior is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en biedt voldoende uitdaging en tactiek en is daarmee ook een leuk spel voor volwassenen.

Ticket to ride mijn eerste reis, 3 leukste gezelschapsspellen

Leer je kinderen al op jonge leeftijd deze gezelschapsspellen en ze zullen al vroeg mee kunnen doen met de versies voor volwassenen. Kinderen leren hiermee inzicht en tactiek bepalen en al snel zullen ze een zeer geduchte tegenstander van jou zijn!

Bestel Kolonisten van Catan Junior via Bol.com

Veel speelplezier!

Lees ook: 4 leuke spelletjes apps voor kinderen
Lees ook: Binnenspelen; 8 tips om je kind te vermaken in huis

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: