De beste spelletjes voor in de auto naar de camping

Door danny
Spelletjes in de auto

Wanneer de vakantie naar een Zuid-Europese bestemming is geboekt, kijk je er meestal direct naar uit op het strand of aan het zwembad te zitten met een heerlijk koud drankje in je hand. Helaas moet je, voordat het zover is, vaak nog honderden kilometers rijden. Om de tijd in de auto te kunnen doden, hebben wij een aantal simpele spelletjes voor in de auto samengesteld.

Ik ga op reis en ik neem mee…

Een klassiek en makkelijk te spelen spel voor in de auto is natuurlijk ‘ik ga op reis en neem mee.’ Dit spel speel je met minimaal twee spelers en hierbij is een goed geheugen een vereisten! Het is de bedoeling dat speler 1 begint met de zin: “Ik ga op vakantie en neem mee” en noemt hierna een product, bijvoorbeeld ‘zonnebrand’. Speler 2 herhaalt de zin en voegt hier een eigen invulling aan toe. Bijvoorbeeld: “Ik ga op vakantie en ik neem mee: zonnebrand én slippers.”

De spelers blijven net zo lang producten toevoegen tot een speler niet meer de gehele opsomming kan opnoemen. Dan begint het spel weer opnieuw en kunnen de spelers hun verzonnen koffers weer opnieuw inpakken.

Kinder spelletjes in de auto

Wie ben ik?

Ook dit is een bekend en leuk spel om de tijd te kunnen doden. Dit spel wordt ook door minimaal twee spelers gespeeld. Speler 1 neemt een bekend persoon in zijn gedachten, of schrijft deze op. De andere speler(s) moeten nu, door middel van gesloten vragen (waar alleen ja en nee op geantwoord kan worden) erachter komen welk bekend persoon speler 1 in gedachten heeft. Om het spel moeilijker te maken kan je van te voren afspreken om bijvoorbeeld maximaal 20 vragen te mogen stellen. Een vermakelijk quizspel voor jong en oud!

Begin met de laatste letter

Dit spel wordt vaak in thema’s gespeeld. Bijvoorbeeld het thema ‘dieren.’ Speler 1 noemt een dier, bijvoorbeeld ‘schaap’. Speler 2 verzint nu een dier dat begint met de letter P (de laatste letter van schaap), bijvoorbeeld ‘panter’. Uiteraard noemt speler 1 daarna weer een dier met een R. Zo kan je heel lang doorgaan en om het nog leuker te maken kan je een score (per genoemd dier 1) bijhouden en deze proberen te verbeteren. Andere thema’s om dit spel te spelen zijn bijvoorbeeld: ‘plaatsnamen’, ‘eten & drinken’ en ‘sporten’.

Boter, kaas en eieren!

Boter kaas en eieren

Een makkelijk spel, waar pen en papier een vereisten zijn. Om te beginnen zet men 2 verticale en 2 horizontale strepen naast elkaar en het spel kan beginnen. Één speler speelt met X en speler 2 speelt met O. Om de beurt plaatsen de spelers hun vorm in het speelveld. Het is de bedoeling om als eerste 3 vormpjes naast of onder elkaar te krijgen. Een spel dat vaak gespeeld kan worden en er kan afgesproken worden wie als eerste 10 overwinningen heeft behaald. Je kan het spel ook moeilijker maken door het speelveld te vergroten door 3 horizontale en verticale strepen te zetten.

Of je nu onderweg bent naar de camping in Spanje of je vakantiehuisje in Kroatië, één ding is zeker; met een aantal leuke spelletjes voor onderweg wordt een lange autorit een stuk aangenamer!

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: