Cadeautjes onder de 10 euro; 8 ideeën

Door Marieke
10 euro

Je zoon of dochter wordt regelmatig uitgenodigd voor een kinderfeestje waar je niet met lege handen aan kunt komen. Binnenkort komt ook Sinterklaas er weer aan en ben je op zoek naar leuke schoencadeautjes. Is je kind zindelijk, dan verdient het ook een cadeautje. Of als het zijn zwemdiploma heeft gehaald. Of … Na ja, je bent in ieder geval op zoek naar een klein cadeautje onder de 10 euro. Maar het moet wel iets zijn wat leuk is, en niet van dermate kwaliteit dat het binnen de kortste keren uit elkaar valt. Maar wat geef je dan? In dit artikel geven wij je een aantal tips.

Een knutselsetje

Knutselen is iets waar veel kinderen ontzettend veel plezier aan beleven. SES creative, Totum, Crayola, het zijn allemaal merken die kant en klare knutselpakketjes in het assortiment heeft in verschillende prijsklassen. Ook veel pakketten onder de 10 euro. Denk bijvoorbeeld aan een strijkkralen setje, gips gieten, je kunt het zo gek niet bedenken of het is er wel. En al klinkt het misschien wat meisjesachtig allemaal, vergis je niet, ook voor jongens zijn er ontzettend veel leuke knutselsets verkrijgbaar.

Lego/duplo

Lego of Duplo (afhankelijk van de leeftijd van het kind voor wie het bestemd is) is duurzaam en gaat lang mee. Het is tijdloos en bijna elk kind vindt het wel leuk. Veel kinderen sparen een bepaalde serie als het gaat om Lego. Bijvoorbeeld alles van Lego City Action, of van Lego Friends. Lego en Duplo heeft grote sets in het assortiment, maar ook kleine setjes. Zeer geschikt om als klein cadeautje te geven.

Playmobil

Eigenlijk geldt voor Playmobil hetzelfde als voor Lego; er zijn diverse leuke series en voor kinderen is het leuk om een serie compleet te hebben. Geef eens een leuke aanvulling op een serie die het kind spaart? In elke serie zijn er ook wat setjes verkrijgbaar onder de 10 euro.

Een (prenten)boek

Een boek is altijd goed. Veel boeken kosten minder dan 10 euro en daarmee heb je dus een heel gaaf cadeau. Stem het boek af op de leeftijd van het kind en het kan gelijk gebruikt gaan worden. Of het nu een prentenboek is, een voorleesboek of een boek om zelf te lezen; het is altijd goed.

Een puzzel

Niet elk kind is er dol op, veel kinderen wel; puzzelen. Er zijn Disney-puzzels, puzzels met dieren, met voertuigen, voor elk kind is er wel een afbeelding te vinden die hij/zij leuk vindt. Stem ook het aantal stukjes van de puzzel goed af met wat het kind kan.

Kleurboek of puzzelboek met kleurpotloden of stiften

Kleuren is favoriet bij veel kinderen. Kleurpotloden gaan kapot en stiften raken op. Eens in de paar maanden heeft een kind wel weer nieuwe kleurpotloden of stiften nodig. Hiermee zit je dus altijd goed. En prachtig kleurboek erbij en je hebt een ontzettend leuk pakket om te geven. Of kies voor een puzzelboek voor kinderen in plaats van een kleurboek. Daarmee zit je voor veel kinderen ook goed.

Koken en bakken

Koken en bakken; daar beleven veel kinderen veel lol aan. Mama helpen in de keuken, er is niets mooiers dan dat. Er zijn veel bakspullen die zijn afgestemd op kinderhandjes. Maak een leuk pakket met kook- of bakspullen. Een kinderkookboek, een bakmix met een busje leuke sprinklers erbij, vormpjes voor koekjes, het kan zoveel zijn.

Artikelen die nodig zijn

Een drinkbeker, een lunchtrommel, sokken, regenlaarsjes, een setje ondergoed, gymschoenen, shampoo/zeep, een pyjama, het zijn allemaal dingen die een kind sowieso wel eens nodig heeft. Waarom zou je het dan niet als cadeautje geven als er zich een gelegenheid voordoet? Je kunt het dan wel net iets specialer maken door een pyjama, sokken of ondergoed etc. te kiezen in de favoriete kleur of met een favoriete Disneyfiguur.

Heb jij nog leuke cadeautips die minder dan 10 euro kosten?

LEESTIP: 10 leuke spelletjes voor peuters en kleuters

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: