Binnenspelen; 8 tips om je kind te vermaken in huis

Door Marieke
Binnenspelen

Herfst; het weer is guur en koud, het regent en het waait. Gelukkig zijn er best nog wel momenten dat je kind buiten kan spelen, desnoods met regenlaarzen en regenjas aan. Maar in deze periode zullen kinderen ook regelmatig binnen moet spelen. In dit artikel geven wij je 8 tips waarmee kinderen zich kunnen vermaken in huis. Daarmee wordt binnenspelen toch heel erg leuk en gezellig!

Tip 1: een speurtocht

Nee, een speurtocht is echt niet alleen voor buitenshuis, het kan ook in huis. Maak close-ups foto’s van spullen in huis. Laat je kind vervolgens op zoek gaan naar deze spullen. Is alles gevonden? Dan verdient je kind een dikke knuffel, een compliment en is het tijd voor lekker wat te drinken en te eten.

Tip 2: een hut bouwen

Ook een hut bouwen is niet alleen voor buiten. Van je eettafel kun je heel eenvoudig een hut bouwen door er een laken overheen te gooien. Er zijn trouwens ook speciale tenten te koop die je zo om je tafel kunt leggen en waarin een raam en een deur zit en eruitziet als een echt huis. Daarmee is het nog echter. Het is helemaal een feest voor de kinderen als ze in hun hut mogen eten en drinken, of daar de lunch nuttigen. Daarmee wordt binnenspelen superleuk voor ze.

Tip 3: koken en bakken

Koken en bakken, kinderen vinden het te gek. Een heerlijke appeltaart op een koude herfstdag. Lekker koekjes om uit te delen aan de familie. Pannenkoeken of poffertjes als lunch. Of een heerlijke pizza voor het avondeten. Of maak eens samen het favoriete gerecht van je kinderen. Kook dan wel ietsje meer, wedden dat je kind er veel van gaat eten als het zelfgemaakt is.

Tip 4: constructiemateriaal

Lego, Duplo, Hubelino, K’nex, of ander constructiemateriaal. Hoe gezellig is het om samen met het hele gezin daarmee aan de slag te gaan en een compleet bouwwerk of een heel dorp te bouwen. Natuurlijk is het het leukst als alles mag blijven staan zodat er ook echt mee gespeeld kan worden. Lego enzo is vaak niet alleen leuk voor kinderen, volwassenen genieten er evenzo van! Wellicht is Lego wel het populairste speelgoed als het gaat om binnenspelen.

Tip 5: film kijken

Het klinkt al gezellig; je een hele gezin onder een dekentje knusjes op de bank tegen elkaar aan. Een bak popcorn erbij. Een leuke familiefilm. Nou, meer hoeven we er toch niet over te vertellen hoe gezellig het is.

Tip 6: gezelschapsspel

Memory, domino, ganzenbord, mens-erger-je-niet; spellen die kinderen erg leuk vinden en vaak nog van je winnen ook. Heb jij niet veel zin meer in deze spellen? Ga dan eens naar een spellenwinkel en ga eens op zoek naar andere leuke spellen voor kinderen. Veel populaire volwassenspellen zijn ook verkrijgbaar in een Junior-variant. Denk dan bijvoorbeeld aan Carcassonne Junior, Ticket to Ride mijn eerste reis, of Kolonisten van Catan Junior. Zo wordt een gezelschapsspel echt nog een gezellige aangelegenheid met je kindje.

Tip 7: schoonmaken

Veel kinderen vinden het ontzettend leuk om schoon te maken. Ga eens samen met je kind bijvoorbeeld de badkamer schoonmaken. Jij een doekje, je kind een doekje. Of laat je kindje eens de trap of de keukenkastjes poetsen. Supergezellig om dat samen te doen. Als jij niet te hogen eisen stelt hè?!

Tip 8: fotoalbums kijken

De fotoalbums van mama van vroeger, de fotoalbums van papa van vroeger, alle vakantiefoto’s, de trouwalbum; eer dat je alle foto-albums samen met je kind bekeken hebt, ben je echt al uren verder. En ze vinden het vaak superleuk om de foto’s van vroeger te bekijken!

Binnenspelen; heb jij nog tips?

You may also like

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: